Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Te beoltatnád magad koronavíru...

Te beoltatnád magad koronavírus ellen?

Figyelt kérdés

Ha lesz vakcina, ki vállalná, hogy beoltatja magát egy olyan anyaggal, amiben bármi lehet. Például egy Bill és Melinda Gates által kifejlesztett vakcinával?

Nem akarok összeesküvéselméletekbe bonyolódni, mert a fene tudja, hogy mi igaz ezekből, ezért ezt a részét a dolognak kérem hanyagoljuk most. Csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen arányban vállalnák be az oltást az emberek.

2020. ápr. 12. 14:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
33%
Oltsák be azt, aki retteg. Nyilván az már nem fogja elkapni ezt a halálos kórt. De engem, és az olyanokat, akik szerint ennek az oltásnak a kockázata nagyobb, mint a várható haszon hagyják, hogy hagy fertőzzük össze egymást, bár, ha 2 év múlva nem megyek át rajta, akkor a lottó ötöst is megnyerhetném
2020. ápr. 12. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
Nem Gates miatt,de valószínűleg én is csak akkor oltatnàm magam,ha már volna pár éve piacon a vakcina.Amit ilyen gyorsan kell piacra dobni az nincs becsületesen tesztelve,elnéznek bizonyos mellekhatàsokat(pld genetikai rendellenesség jöhet létre miatta- ezt hogy ellenőrzik fél-1 év alatt? Nyilván sehogy) Amúgy nem vagyok oltasellenes,a gyerekem is minden számára adható oltást megkapott.
2020. ápr. 12. 16:08
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

10-es!

Marhaság, az influenza elleni oltás sem így működik. Szó nincs nyájimmunitásról ott sem.

2020. ápr. 12. 16:18
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
A rizikócsoportok a korona esetén szerintem több, mint 60%-ot tesznek ki, vagy életkoruk, vagy alapbetegségük miatt, nagyon sok embernek van valami nyavalyája, vagy dohányzik, vagy alkoholista. Nem olyan világban élünk, ahol az emberek többsége odafigyel az egészségére. Szóval a rizikócsoportok beoltásával simán meglenne a 60%. Én viszont egészséges vagyok, és egy túl gyorsan piacra dobott vakcina esetleges mellékhatásait kockázatosabbnak érzem magamra nézve, mint magát a vírust (amin lehet, hogy már át is estem, tekintve, hogy rendszeresen tömegközlekedek munkába járás miatt).
2020. ápr. 12. 16:21
 15/23 anonim ***** válasza:
16%

#13, Ne keverjük a kettőt.

Influenza ellen nincsen nyájimmunitás, csak kb a szezon végére lefertőzödik 2-3 millió ember

A vakcina pedig közel sem 100%-os, sőt nincs is rá igazából meggyőző adat, ha beoltatod magadat működni fog-e.

Tudod hogyan fejlesztik ki az éves vakcinát?

Előre megtippelik, melyik törzsek fognak elterjedni a következő szezonban...aztán vagy működik vagy nem.

Mielőtt okoskodsz itt olvasd el hogyan működik:

[link]

...

Viszont egy influenza nem is okoz ilyen szintű problémát.

2020. ápr. 12. 16:36
 16/23 anonim ***** válasza:
85%

Miért? Van probléma? Én azt látom, hogy a mesterséges gazdaságzüllesztés a probléma, sokkal súlyosabb, mint a korona.

Legális a cigaretta, amiben 40.000 magyar ha bele évente, de az nem gond. Belehal fiatal, idős egyaránt és szívhatod, mert szabad vagy. Az, ha egy vírusba 1-2000 magyar hal bele, az katasztrófa. Holott a halálos áldozatok csupán többszörösen krónikus betegek amúgy is. Majmok vagyunk, nem egyebek.

2020. ápr. 12. 17:09
 17/23 anonim ***** válasza:
29%

Mielőtt lepontoztok ezt olvassátok el... kb 60% jó ha hatásos az influenzánál

[link]

"védettséget számokban úgy szokták kifejezni a szakemberek, hogy az egészséges oltott felnőtteknél 60-80 százalékosat, a gyengébb immunrendszerrel rendelkező időseknél pedig 40-60 százalékosat lehet elérni. Ez azt jelenti, hogy az oltás nem feltétlenül jelent garanciát arra, hogy aki megkapta, nem betegszik meg egy vírusfertőzést követően. A tapasztalatok szerint azonban, ha influenzás is lesz, jóval enyhébb a kór lefolyása. Fontos figyelembe venni azt is, hogy az oltás a szövődmények ellen is védelmet nyújt: 60-90 százalékban csökkenti például atüdőgyulladáskialakulásának esélyét."

A SARS2 vakcina sem tudjuk a végére hány %ban lesz hatásos és az akkori törzsekre és mutációkra is fog e működni... de egy biztos

A nyájimmunitást el kell érni! Aki eddig azt szajkózta, annak is át kell esni a fertőzésen vagy be kell oltatni magát. Mivel a teszt 3-8000 Ft, ezért tömeges oltás fog kelleni.

2020. ápr. 12. 17:53
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem merném magam beoltatni egy ilyen villámgyorsan kikísérletezett vakcinával.

Ha meg kötelező lesz, akkor nem lesz apelláta.

2020. ápr. 12. 20:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Még sehol nincs vakcina, csak kutatják, de tesztelnek más gyógymódokat is. Ha meg is lesz a hatékony oltóanyag, akkor sem lesz első körben mindenkinek elég, 7-8 milliárd emberről beszélünk. Biztos, hogy a rizikócsoportokba tartozók lesznek az elsődleges kedvezményezettek, aki enyhébb tüneteket produkál, annak meg majd más gyógymódot javasolnak. Közben az is kiderül majd, ha ténylegesen alkalmazni kezdik, hogy hány százalékos oltottság lesz elegendő.
2020. ápr. 12. 22:19
 20/23 A kérdező kommentje:
Akik azt mondják, hogy kötelező kellene hogy legyen, azok számoltak azzal, hogy sokan vannak, akik olyan gyógykezelést kapnak, amik legyengítik az immunrendszert és sokan az oltástól is produkálják a teljes betegséget. Őket az oltás megöli!
2020. ápr. 14. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.