Egy csomó ember a vírus miatt felvásárol. Ti mit gondoltok erről?
...de ez nem az emberek hibája.
A boltoknak és a kormánynak kell szabályoznia hogy 50 kiló lisztet ne lehessen kivinni.
Egyébként egy kis logikával belártható, hogy az extrém eseteken kívül, ha csak mindenki 1-2 hétre vásárol be előre egy korlátozás kihírdetése előtt akkor is lefosztódnak a polcok.
A logisztika ilyen, adott fogyasztásra van berendezkedve.
Szóval hiába ekézitek az 50 kiló liszteseket, a sok kisebb de pár hetes bevásárlás nagyságrendekkel jobban leterheli a rendszert, ami aztán helyreáll.
...és higgyétek el, mindenkinek át kéne állnia a minimuk két hetes nagybevásárlásra!
Az egy kifli/csoki bevásárlás korának vége. Minél kevesebbet legyünk a boltban, és ha kehet online rendeljünk 30-50 ezer értékben ritkásan, tartós dolgokat.
#5: Próbálj meg minimálbérből féléves megélhetésre spórolni, nem fog összejönni.
Három,hetes tartalék viszont összejöhet.
#13,Ez csak hozzáállás kérdése. Nekem akkor is volt legalább 3-500 ezer a számlámon amikor kb 70 ezerből éltem egyetemen albiban... és nem szülőktől kaptam, révén tanárok és nyugdíjasok voltak.
Jött egy kis plusz, félreraktam. Alapvetően ha úgy éreztem nincs biztosítva a tartalék fél évre, akkor addig nem költöttem. Anyámék úgyszint, tanári fizetésből meg extra melókból is mindig tartottak fenn tartalékot.
Tényleg bármi jöhet,.egy betegség, fogorvos, baleset stb... nem is értem hogy lehet úgy élni, hogy kizérózzák a bankszámlát havonta.És hányan élnek így! Azért a cigi pia az mindig megy de közben a hónap felénél már csak 6000 van a számlán.
Olyanok is kinullázzák a számlát sokszor akik 300 nettóból élnek, ismerőseim. Elképzelhetetlen mondjuk 1-2 millió kp tartalék.
Ezért van most hatalmas gázban több millió magyar. Addig költöttek, előre is amíg volt.
Lehet, hogy újra beindult a felvásárlás.
* A nagyböjt utolsó hete van, ideje már valami húsfélét is venni, hacsak nem akar az ember húsvétkor is böjtölni.
* Négynapos hétvége jön, be kell vásárolni, nincs mese.
* Lassanként lejár a kijárási korlátozás, lehet, hogy szigorítanak majd rajta. A legtöbben emiatt aggódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!