Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Létezik hogy átment a családon...

Létezik hogy átment a családon a vírus?

Figyelt kérdés
Még februárban történt ez az eset hogy a faluban végigment egy valamilyen influenza, és mindenki beteg volt. Lány testvéremnek a gyereke hozhatta haza a bölcsiből, mert először a gyerek volt beteg elég magas lázzal. Volt olyan pár ismerősöm is sőt a családomban apukám, anyukám is elkapta akiket annyira levert a vírus hogy napokig nem tudtak megmozdulni és étvágytalanok voltak. Azt mondták hogy ilyet még soha nem éreztek az életükben hogy ennyire leverte volna őket egy betegség. Elmentek orvoshoz ott meg csak annyit mondtak hogy influenza szerű megbetegedéseik vannak. Pihenjenek sokat és teázzanak mert ugye influenzára nem jó az antibiotikum. Azt hozzá kell tennem hogy ausztriához közel lakunk, csak akkor ez még szóba se került itthon hogy nálunk koronavírus van, de ha így volt akkor itthon jóval több a megbetegedés már ami szerintem több 10E feletti lehet.. Most lehet hogy ez a koronavírus lehetett? És ha az volt akkor hogy kehet hogy én nem kaptam el? 29 éves srác vagyok.
2020. márc. 30. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem valószínű.

Csúcsidőben heti 50 ezer influenzás eset van kb, ami ezt lefedi.

Akkor már jelentősen nagyobb járvány lenne, és hullanának az öregek a környéken.

2020. márc. 30. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Februárban még nem is volt fertőzött az országban, ha jól tudom, miért pont egy kis faluban lett volna?
2020. márc. 30. 15:42
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Nem lehetett. Ferjemmel nagyon hasonlo okbol remenykedtunk egy kicsit. Hasonloan szokatlan tunetek, stb... stb... De nemcsak azert, mert egy cambridge-i kutatono mondta ( nem alhirekben) hogy volt egy kisebb virusjarvany telen. Mivel sajnos ez nem a media altal van felfujva, hanem tenyleg egy alattomosan gyorsan terjedo jarvany, akkor az a par ember olyan szeles korben szetteritette volna a virust, hogy koztuk mar lettek volna korhazba kerulok es halottak is. Elkerulhetetlenul kitort volna egy lokalis jarvany minimum.
2020. márc. 30. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl kevés az info ahhoz, hogy ezt meg lehessen mondani. Nem lehet kijelenteni, hogy nem volt itthon fertőzött, ahhoz mindenkit tesztelni kéne. Lehet, hogy az volt, lehet, hogy sima influenza. Sosem derül ki. Csak becslések vannak arra vonatkozóan, hogy hány fertőzött lehet. Aki tünetmentes, vagy enyhe tünetei vannak, azt sokkal kisebb eséllyel tesztelik. Rémisztőek a jelenlegi statisztikák, de értelmes cikkekben ki is hangsúlyozzák, hogy ezek nagyon bizonytalan adatok. Nem véletlen, hogy az olaszoknál 10% körüli a halálozási arány, a németeknél pedig csak 0,6. Ekkora különbséget nem valószínű, hogy indokolni lehet az idősek számával és az egészségügy színvonalával.
2020. márc. 30. 17:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem értem. Kötelező minden öregnek meghalni? Kortól nemtől függetlenül van akinek a szervezete nem bírja ezt a vírust meg úgy bármilyen influenzát és akár lélegeztetőre kerül mert valamilyen betegségben szenved.
2020. márc. 30. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
53%

"Februárban még nem is volt fertőzött az országban, ha jól tudom, miért pont egy kis faluban lett volna?"

Már bocs, de kínába novemberbe kezdődött. Simán lehet hogy már itthon is rengeteg emberen átment csak influenzának vették.

2020. márc. 30. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!