Covid-2019 Magyarországon miért van kevésbé elterjedve mint más régiós országokban?
Ausztriában az elvégzett tesztek 20%-a pozitív, románoknál, cseheknél kb. 8%, szlovákoknál 3 napos az adat de ott is 5% fölött lehet ez a szám ehhez képest nálunk az elvégzett tesztek közül kevesebb mint 3,4%-a pozitív.
#8: Igen, lehet, hogy más országok is szépítenek. De miért mondanának több beteget a valósnál?
Látom, le lettem pontozva. Akkor megmagyarázni.
1. Ha kiírják a területi adatokat, és valaki kimarad, bizony lesz, akinek szemet szúr, hogy dehát itt is van, akkor az miért nincs benne a statisztikában?
2. Nem szeretem Hadházyt. De az érdekes, mikor képviselő jogainál fogva hivatalosan kikérte az adatokat a kórházakból (csak számokat, tehát semmi olyat, ami sértené a betegjogokat), másnap a hivatalos sajtótájékoztatón elhangzott ez a kérdés, és Müller Cecília arra kérte a kórházigazgatókat, hogy ne adjanak ki ilyen adatokat! Ezt így, nyilvánosan a televízióban, miközben törvény írja ezt elő, így a képviselőket kötelező lenne tájékoztatniuk. Kicsit sem furcsa?
Ez nem konteó, mint írtam, elhangzott az operatív törzs hivatalos sajtótájékoztatóján!
érdekes hogy vezető nemzet vagyunk a halálozásban mikor nálunk az egyik legjobb a halálozási arány. franciaországban pl tragikus de még az usaban is, százalékban nálunk sokkal jobb, alapból sok országban kevesebb a gyógyult mint a halott, nálunk meg fordítva. Egyébként jól eldugták őket ha 2500 beteg van már, sztem nem olyan nagy ez az ország, elég feltúnő lenne, ha 2500 ember koronavírusos lenne, 1 azaz 1 darab srác posztol erről az internetre, gyanítom hogyha lenne 2500 beteg akkor csak jutna egy kicsivel több beszámoló neki, vagy hát gondolom fegyverrel kötelezik a katonák hogy ne számoljanak be arról hogy több ezren vannak már csak titkolja a kormány.
marha nagy baromság ez hogy vezetők vagyunk halálozásban mert pont hogy nem.
#12 Öreg, te vak vagy? Nézd már meg a számokat
Csehország
Szlovénia
Horvátország
Szlovákia
...
Cseheknél van 2300 pozitiv és 13 halott... ez a reális kb.
Magyarorszag-elso regisztralt eset marcius 3-an, marc 17-etol hatarok lezarva, szorakozohelyek stb bezarva
Romania- elso eset ferbuar 25- hatarzaras marcius 23-tol.
Vagyis a magyar kormany iszonyat gyorsan cselekedett. Biztos, hogy minden orszag ferdit a tenyeken, akar akaratlanul is, de a gyorsasagnak is szerepe volt, hogy nem volt annyira sok ido a virus terjedesre.
Olaszorszag januar 29 es csak marcius 12-re zartak le az egesz orszagot.
#11 szerintem senki se ferdít de ha mégis úgy lenne akkor nyilván a többiek se felfele hanem lefele hazudnának.
De írom megint, ennek nincs értelme, mert mindenhol azt kommunikálják, hogy a valós fertőzöttek száma jóval nagyobb mint akiket leteszteltek és amikor elér egy kritikus tömeget akkor meg úgy is az lesz mint Olaszországban vagy Spanyolországban, hogy ha akarnák se lehet már titkolni.
Ausztriában 4-szer annyi tesztet végeztek mégse tudtak elég embert kiszűrni(vagy ha ki is tudták már túl későn) mert a betegek száma elég meredeken nő, szóval szerintem ott is akár egy nagyságrenddel több lehet a beteg mint akiről tesztek után kiderült.
Operatív törzsre: ugye olyan még sose volt, hogy politikai érdekek mentén egy ellenzéki képviselőtitkos adatokat hozott nyilvánosságra? (ja de volt amikor Orbán utaztatta a lányát katonai repülőgépen)
#13 az hogy hány tényleges halott van majd csak negyed éves összevetésben fog kiderülni, most az hogy meghal 10-200 ember ez statisztikai hibahatáron belül van, nem biztos hogy mindenkin végeznek tesztet akin kéne.
Az ha elvégzel 2000 tesztet ráadásul olyanokon akik jó eséllyel fertőzöttek lehetnek és csak 3,4%-ot találsz az szerintem jobban mutatja, hogy mennyivel lehetünk ma még jobb helyzetben mint mondjuk sógorék ahol 100-ből 20 ember pozitív.
#14 A Cseheknél 2700 fertőzött van és 3,3-szor annyi tesztet végeztek mint mi, szóval ha a reális számoknál tartunk(a cseh 2700 se reális) akkor nálunk ha ugyanannyi tesztet végeztünk volna mint a csehek 1350 koronás kéne legyen, pont a fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!