Miért terjed nehezebben Kelet európai országokban a koronavírus?
Szegényebb régió, kevesebben utaznak, még az olaszoknak, németeknek van pénzük utazni szerte a világba és több túrista is érkezik hozzájuk, nyilván több beteg ember volt az országban.
Plusz olaszországban 6-szor nagyobb a népsűrűség, hatszor több a beteg ezáltal.
Magyar sem tartja be az otthon maradást, tele a boltok, legjobb terjesztő közeg, bármit bejelentenek, rohanank vásárolni :D Kijárási korlátozás hatására nem volt szabad hely az auchan parkolóban tegnap És a város is tele volt emberrel nálunk.
Plusz kevés tesztet végzünk. Mi már a tünetek alapján túl vagyunk rajta, közvetlen környezetemen átsöpört, sajnos mi voltunk akik terjesztették, mert nem tudtuk, hogy az, páromat viselte meg egyedül szerencsére, de neki se lett komolyabb baj, de őt nagyon megviselte, 2 hétig fájt minden izma, eleinte magas láz és szegény annyira fulladt, hogy azt hittem, néha, hogy megfullad, korházban csináltak röntgent nem volt tüdőgyulladása, menjen haza pihenjen, mivel még az országban még kevés eset szám volt és még a tesztnek is az volt a feltétele, hogy fertőzött területről kellett érkeznie vagy igazolt fertőzött emberrel kellett érintkeznie, nem tetsztelték.
Az országban mindenki figyelte, hogy jaj újabb pár db beteg... közben a közvetlen környezetemben 8-9 ember elkapta tőlünk... mikor betegek lettünk otthon maradtunk, de előtte még enyhe tüneteknél, biztos csak megfázás... aztán páromnak duvább tüneteknél, biztos csak influenza én továbbra is jöttem mentem enyhe tünetekkel, akikkel találkoztam, nagyrész pár nap múlva tüneteket produkáltak, aztán jött az a fulladásos köhögés, akkor jöttünk rá, hogy ez nem sima influenza és aki látta volna azt akét hetet, az tudná, hogy ilyet sima influenza nem okoz. Voltam én is már influenzás és láttam is sok influenzást életembe, ez nem az volt.
Mai napig nincs a városunkban hivatalosan beteg :D Emberek meg rettegnek, hogy mikor jelenik meg a városban nézik a térképet, közben rég közöttünk van a vírus. És fiatal egészséges emberek rettegnek. Páromnak az egészségtelen életmód és a dohányzás tett be valószínűleg, de még a magas vérnyomásos 50+-s szülő is gond nélkül átesett rajta, csak ő egészsségesen él és jó az immunrendszere.
60-70% el nem kapja, addig terjedni fog, szóval mindenkit érinteni fog vagy ő kapja el vagy egy hozzátartozó, de ne rettengjünk emberek, legtöbb embernél egy sima nátha lesz a tünet. 20-30 éves emberek úgy rettegnek, hogy bele fognak halni, NEM, ha nem vagy cukorbeteg, magas vérnyomás vagy egyéb krónikus beteg. De ha az vagy vagy öreg, akkor sem biztos halál a dolog, csak nagyobb az esély.
Fiatalon egészségesen, meg max nagyon szar két heted lesz, főleg ha dohányzol, fulladásos köhögés nem kellemes, de TÚL FOGOD ÉLNI.
Ettől független, ne terjesszük, maradjunk otthon, bár ez is hülyeség, kell az immunrendszernek a jó levegő, napsütés, menjetek sétálni, csak tartsátok a 2-s távolságot az emberektől, vásárolni mentek, ott meg egymás nyakán mindenki, akkor sétálni is lehet.
Hetekig ülsz a panelban, leépülsz, immunrendszered 0 lesz és tényleg belehalsz.
Előző voltam.
Nagyon szigorú intézkedések? 😃😃😃 balf..szkodás megy ezerrel.
Kijárási korlátozás hatása: Lakóhelyem mellett... egy panellakó írta
"Mivel a pánik megelőzése érdekében eddig azt mondták, hogy Szfvárott nincs megbetegedés, így pl. a Palotavárosi tavaknál jó ill. jobb időkben kész ,,majális" van hétvégén főleg!gyerekes családok, horgászok vígan trécselgetnek egymással és nem 1-1,5 méter távolságból! Szájmaszk nincs, g.kesztyű nincs rajtuk, sokan náthásak, tüsszögnek, köhögnek.....csoportos kutyasétáltatások vannak,...este a kamaszok, fiatalok összeverődnek, többen közülük tábortüzeznek...rendőrjárőr ( egy pár és annyi) pedig 1x. volt szerdán kora DU, azóta SEHOL egy sem!....a tó melletti kiserdőben hajléktalanok...róluk sem gondoskodik senki....egész nap turkálnak mások szemetébe, ami felesleg azt ott dobják el a tó mellett szemétként ....fertőtlenítőjük nincs, -meg egyéb sincs- köpködnek össze-.-vissza..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!