Az idei évben gatya minden? Koronavírus miatt?
"meleg idő beköszöntével"
Sajnos a meleg nem számít. Ausztráliába is terjed és Afrikában is nagyon, meg Dél Amerikában is.
Erre a vírusra nem hat az éghajlat sajnos.
Valóban tévhit, hogy a meleggel eltűnik a vírus, sajnos.
Orvos mondta videóban, viszont logikusan is ha belegondolsz az emberi test 36-7 fokos, kint meg 25-30 meg se kottyan neki.
Én már nem is merek nyaraláson gondolkodni, elég lenne ha lenne munkám legalább:(( befogok depizni úgy érzem.
#5 Mert kicsit gondolkozni kéne.
Van olyan 25-30 fokos éghajlat ahol exponenciálishoz közeli a terjedés?
Olyan állam ahol 40-80 ezer beteg lett 1-2 hét alatt?
Ilyen nincs jelenleg, több meleg éghajlaton csak szinte lineáris a terjedés és minimális a halottak száma.
Legsúlyosabb Brazília talán... de ott durva a népsűrűség és még ott sibcs ekkora járvány.
Iránban meg 12-15 fok volt nemrég még.
Én is azt gondolom, hogy ha nem is állítja meg teljesen a meleg, sokat fog segíteni. Egyrészt az ember így tavasz elején a legvédtelenebb, mert a tél azért legyengíti kissé.
Ezen kívül a levegő relatív páratartalma csökken, ami szerintem szintén gátolhatja a vírus terjedését. Az uv sugárzásnak pedig van egy természetes fertőtlenítő hatása. A napsütötte felületeken esélye nem lesz a vírusnak, és szerintem a levegőben is sokkal hamarabb kipurcan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!