Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyünk? Lyme kór vagy...

Mit tegyünk? Lyme kór vagy szklerózis multiplex?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyukámról van szó (52). Közel két éve megcsípte egy fertőzött kullancs, de csak később tudtuk ezt meg,mikor előjöttek a tünetek. Mindenféle vizsgálatokra jár azóta is, volt hogy egy hetet bent tartották, mert annyira rosszul volt. Napi szinten zsibbad a feje, nyaka, néha a végtagjai is. Az itteni ideggyógyász állítja, hogy szklerózis multiplexes és eszerint akarja kezelni. Szerinte a Lyme kórból már felépült. A mostani vizsgálatokat, melyek alátámasztották vagy megcáfolták volna a szklerózis multiplex diagnózist, eltörölték a koronavírus miatt. Megkérdeztünk közben egy másik ideggyógyászt is, aki azonban azt mondta, hogy ez bizony még Lyme kór. Mit lehet ilyenkor tenni? Én csak azt látom, hogy nagyon szenved, de ha ez a vírusos veszélyhelyzet sokáig fennáll, még sokkal rosszabb állapotba is kerülhet. Azt sem akarom, hogy félrekezeljék. Van itt esetleg ideggyógyász aki tud segíteni? Köszönöm!
2020. márc. 19. 10:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hál' Isten akkor így azért könnyebb neki elviselni ezt a várakozást. Az nagyon jó,ha dolgozik, és ha vannak hobbijai, és tisztában van ezek hatásával. Őszintén örülök neki. :)

Azért ajánlottam, mert magamról tudom, hogy akkor könnyebb, ha pl. sikerül egy szebb darabot megcsinálni.

Mindenesetre, ha vége lesz ennek az időszaknak, és sikerül orvoshoz jutnotok, nagyon várom,(természetesen csak akkor, ha akarod), hogy megírd, mi lett a diagnózis. Továbbra is bízom benne, hogy nem szklerózis. Minden jót kívánok nektek addig is!

2020. ápr. 26. 19:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony lyme! Én krónikus lymeos vagyok évek óta. A lyme kezelése nem 3 nap, nem is 2 hét ami a hivatalos protokoll, hanem hosszú anitibiotikum kúra. Sztk-s teszt egyenlő a nullával, az ELISA 40%-os pontosságú. Ezt maga a gyártó mondja nem én. Nincs a világon 100%-os teszt lyme korra. Western blot vagy Elispot sokkal megbízhatóbb, talán az utóbbi, de ismerek olyant akinek mindkettő negatív, mégis lymeos. A lyme klinikai diagnózis! Tünetek alapján állítja fel a diagnózis egy szakértő. Csak magánban van szakértő, de még ott sem tudnak mindent. Vannak társfertőzések .... Én 50 napig szedtem antibiotikumot, semmit nem segített, kevés volt, külföldön évekig szedik, de én nem mertem többet, alternatív kezelésen vagyok 2 éve.
2020. ápr. 30. 17:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolso: milyen tuneteid vannak?
2020. ápr. 30. 19:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Most nem sok. De a kezdetén kb. 100 tünet. Neuralgia, zsibbadás, szédülés, IBS, hisztamin, szemtekerezgés, gyenge végtagok, erőtlenség, fáradság, hasmenés, étvágytalanság, pajzsmirigyproblémák, rengeteg bőrtünet, arcidegzsába, lábfájdalom, brutál fejfájás, hyányinger, homályoslátás, szemfájás, ködös agy, kábaság, tájokozódás képtelenség, feledékenység, nem jutottak eszembe szavak, dadogás, mellkasfájdalom, nyelési nehezítetsség, fulladásérzés, stb.
2020. máj. 2. 17:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Fuh! Es vegul mibol sikerult megallapitani, h Lyme kor okozza a tuneteket? Vervetel? De volt benned kullancs? Meg megvolt az a kokárda szeru piros folt is a csipes helyén?
2020. máj. 3. 10:31
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem találtam magamban kullancsot. De írtam fentebb, hogy nem csak az terjeszti . Kokárda nem mindig alakul ki .... sőt. Western blot tesztem volt ami kétes eredményt adott, tünetek alapján állította fel Dr. Esztó Klára. Alternatív kezelést csinálok, amit én állítottam össze .... 2 éve csinálom, kb. meg 3 év kell a tünetmentességhez.
2020. máj. 3. 11:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A Lyme-teszt a szteroid (ami lymeosnak tilos), antibiotikum hatására álnegativ eredményt ad.

Alapjában is rengeteg az alnegativ, hasonló a tünetlista az SMhez, hosszú kombinált kezelés kell Lymera.

2020. júl. 1. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!