Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez mennyire igaz? És hogy...

Ez mennyire igaz? És hogy tudom lebeszélni erről anyámat?

Figyelt kérdés

Szóval az anyám tegnap hazajött és elkezdett nekem beszélni arról hogy mennyire komoly ez a koronavírus és hogy én nem veszem komolyan ezt annyira.Meg ő azt olvasta hogy ezt a levegőbe fecskendezték be, hogy gazdasági válságot okozzanak.Most ő és a nevelőapám ebe a hitben élnek hogy ez így van.Én elmondtam neki hogy ez cseppfertőzés útján terjed mert én még így olvastam és így tudom és gazdatest nélkül a levegőben elpusztul(vagy mit csinál a vírus). De ő ezt nem értette és mondta hogy olvassak utána.

Szóval ne tudom erről a levegőben terjedésről lebeszélni?Mert én nem olvastam ilyet.

2020. márc. 18. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Cseppfertőzéssel terjed. Olvasson utána.
2020. márc. 18. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A konteós agyrémet úgy sem tudod cáfolni nekik....

Ez a vírus "airborne", avagy csepfertőzéssel terjed. Köhögés, beszéd során nagy cseppekben hagyja el a szájat, aztán apróbb cseppekre esik szétc submicron szintre. Ezek az aerosolok már jóideig képesek a levegőben levegni. Ennek a koncentrált belégzése az egyik fő fertőzési forma. Akár beszéd során, ha érzed a másik meleg lehelletét és a cseppeket as arcodon... mint ahogy sok barom beszélni szokott a képedbe nyomulva... akkor gond van.

A másik sajnos a leüllepedett cseppek és kézzel történő kontamináció. Aztán a szádhoz, orrodhoz nyúlsz és már be is kapod.

...

Ezért fontos a partikulaszűrős védőmaszk és védőszemüveg. Persze ezt már nem lehet kapni.

2020. márc. 18. 11:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként szabadtéren hamar inaktiválódik, de beltéren sajnos sokáig képes lebegni. Akár órákig. Főleg egy zárt buszon... hangos meetingen, vagy zsúfolt irodában.
2020. márc. 18. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Jezus... Na szoval, a levegon par oran belul elpusztul tok mind1 h belteren vagy kulteren csak belteren nagyobb eselyel talalkozol vele, a fem muanyag szoveg feluleteken akar egesz napot kibirnak errol nincs egyertelmu adat.
2020. márc. 18. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:

De van utolsó.

[link]

Nézd meg a linkeket, ezek valós vírusokkal végzett tesztek.

Korábban a SARS1-nél 1-9 napos időket mértek.

...

A jó hír, hogy az egy dolog, hogy tesztek szerint a vírus aktív, a mintát levették és sejtekben szaporítható.

De!

A valós helyzet teljesen más. Ott ha egy dobozt vagy fogantyút megfogsz amin egy 5 napja kiszáradt cseppben van aktív vírus, elenyésző a fertőzés esélye.

Valós helyzetben csomagokon se igazán fertőz. Sokkal nagyobb szerepe van a kontaktusnak, beszédnek és belélegzett cseppeknek.

A vírus nagyrészt még mindig kontaktfertőzéssel terjed emberek között. Ha nincs kontakt csak áruk és fertőtlenítés, akkor a fertőzések száma elenyésző.

2020. márc. 18. 12:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Képes a levegőben is terjedni, de persze kontakttal terjed a legkönnyebben. Viszont 2 méteres körzetben odakinn inkább nem találkoznék senkivel mostanában :)

Abban meg, hogy komoly dolog ez, igaza van. Miért gondolja azt, hogy te nem veszed komolyan? Miből nyilvánul meg ez nálad?

2020. márc. 19. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!