Koronavírus idején lehet abból gond, hogy találkozgatok a barátnőmmel?
SONY gyártó cégben dolgozom, ahol a sok szerb munkás. Dolgozom egy szerb kolléganőmmel, akinek van 3 szerb barátnője, és voltak szerbiában hétvégén, és az egyiknek megállapították, hogy koronavírus pozitív tesztje van "állítólag". Aztán a 2 szerb lány nem jöttek másnap munkába. Kérdezem a kolleganőmet, hogy miért nem jöttek, hogy nem tud róluk semmit, nem veszik fel a telefont se semmi. A 3 csajszi egy lakásban laknak. Szerintem elkapták attól a csajszitól, ha tényleg fertőzött volt az az első csajszi.
Regaláb 1000-1500 munkás van nálunk, és azt beszélték a munkában, hogy nem fogunk menni munkába, mert állítólag nincsenek anyagok megrendelve, nincs munka. Ma kérték tőlünk a telefonszámunkat. Ma interneten a cégenkről írtak, hogy nem lesz szabadság, se semmi, fogunk tovább dolgozni. Nem értem én akkor minek kellett nekik a telefonszámunk.
Nálunk Szlovákiában már 71 fertőzött beteg van. Ma 11 eset fertőzött meg.
Magyarország elég jól áll rajta, 39 fertőzött beteg, és a mai fertőzött száma 7.
Barátnőm anyja megakadályozta a barátnőmnek, hogy ne találkozgassunk 14 napot, mert járok munkába, és ott is vannak esetek, ahol 1 volt pozitív tesztje, és fél, hogy valamit elkapok, és ők is elkapják. Depressziósak vagyunk mind a ketten ez végett, mert nem tudunk most annyiszor együtt lenni, mert ez a vírus van.
Most jobb, ha nem találkozgatunk?
Meddig? Lehet 14 nap után rosszabb lesz a helyzet, remélkedem, hogy nem.
Ez a helyzet tisztára kikészít idegileg.
Koncertek nem lesznek, focimeccsek nem lesznek, de munkába kell járnod, ahol naponta 1000 emberrel találkozol, és kitudja van-e koronavírussa, nem lehet tudni. Az a legrosszabb ebben az egészben, hogy tünetmentes is lehet a koronavírus. Már arról is beszéltek, hogy mindent bezárnak.
Nálatok mi a helyzet magyarok? Nálatok is minden be lesz zárva? Mennyire veszitek komolyan ezt a vírust? Bele lehet ebbe komolyan halni?
Van elég összefoglaló cikk a témában.
Elnyomó többségben a szülőkre és idősekre veszélyes. Nyilván nálatok már magas a kockázat.
Ha találkoztok akkor szinte biztos hogy átadjátok előbb utóbb, bekerül a családba, apu lélegeztetőre kerül, nagyit meg hagyják meghalni mert 65 év feletti, nem lesz lélegeztetőgép.
Ennyi a sztori. Ez teljesen reális forgatókönyv, ez zajlik minden országban. Sőt, még több esetre készülnek.
A hisztréria a legrosszabb, ami érinthet. A betegség enyhe, a zöme emerislég el sem kapja, vagy azonnal kiüti az immunrendszere; csak egyes személyekre veszélyes, akiket egyébként is elvinne az első nátha.
A többi csak tömegcirkusz. Ne aggódj. Moss kezet, figyelj oda az aalphigéniátra és szarj a többire magasról!
Ez mind csak kitaláció. Például Olaszországban egy nap
még csak 400 ember sem halt meg. Határok többnyire le vannak zárva, tehát ez csak egy áprilisi tréfa.
Ja csak 60 év felett öl, azok meg már éltek eleget. Meg több marad nekünk fiataloknak. Nyugdíjat se kell fizetni. Csupa vidám dolog ez a vírus 😃
(Irónia)
Csak mellékesen megjegyzem hogy itt a 70%os válaszolóról egy kép (nyilvánosan elérhető)
tehát ettől az embertől fogadtok el tanácsokat. Kajak ő az, mondta hogy ilyen maszkban jár.
#5, Nagyon vicces vagy, de nekem nem ilyen maszkom van, hanem amit az EÜ dolgozóknak ajánl a 3M :)
Mellesleg már legalább 5 barátom, köztük egy lány is hordja Pesten illetve vidéken. Szóval nem egy nagy dolog. Sokkal kényelmesebb, jobban simul az arcra, lehet benne beszélni és 3-4 hónapig is kitart a filter benne. Spóroltam vagy 150 ezer forintnyi maszkot vele.
Az, hogy neked nincs és pánikolsz, rettegsz, mert érzed hogy jön a dózer... én meg higgadtan szórakozok rajtad az jól jellemzi a vihar előtti csendet.
Addig pedig megpróbáljuk ráébreszteni az embereket a valódi helyzet súlyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!