Szerintetek lehet gond abból, ha a barátom átjönne hozzám, most így koronavirus idején?
Röviden: nem.
Ennyire még nem kell paranoiásnak lenni, de tömeget kerülni!
nincs kijárási tilalom, sem lakóhely elhagyási tilalom. csak akik házi karanténban vannak azok nem hagyhatják el a lakást.
viszont azt nem lehet tudni (még), hogy valóban nem érintkezett olyan személlyel, aki fertőzött. a lappangási idő 10-14 nap.
szerintem maradjon otthon a barátod, megelőzési célzattal.
A feltételes mód helyes megfogalmazás volt. Lehetni lehet, de nem biztos. Már ha értjük ezt a helyzetet.
Nyilván mindenki aki nem tapasztal magán tüneteket, az szereti azt gondolni, hogy nem kaptam el, és ez többnyire tényleg így is van, de értelemszerűen vannak közöttük akik már hordozzák.
Vagyis a többség csak hordozza és nem is igazán lesz tőle baja, viszont aki csak hordozó, arról vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy hordozza-e a vírust.
Tehát a lehetőség fenn áll. És ennél biztosabbat a tisztifőorvos sem tud erre mondani.
Értsük meg azt, hogy a tünetmentesség egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem hordozza valaki a vírust. Könnyű ezt megérteni.
A legjobb az lenne, ha már átmegy, akkor maradjon is ott akár a járvány végéig. Ha ez persze megoldható.
7-es. Én is ugyanígy vagyok, már kétszer halasztottuk a találkát, de már nagyon jó lenne végre látni egymást..
Tudom, hogy kockázatos a dolog, de nem tudom..
Nézd.
Most még talán követhető az esetleges fertőzés esélye. Ha az ő környezete nem találkozott olyannal, aki fertőzött területről jött haza vagy találkozott más fertőzésesélyes egyénekkel és kerülte a tömeget ő is meg a család is, akkor esélytelen szinte. Én akkor simán ugranék át hozzád a helyében.
De csak ha biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!