Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha nem ér az égadta világon...

Ha nem ér az égadta világon semmi se a maszk, akkor nekünk most miért tették kötelezővé a használatát?

Figyelt kérdés

nem értem miért hangoztatják ennyire , hogy semmit sem ér...azért a semminél mégis csak többet ér..

a háziorvosok is csak ilyet hordanak, amikor pácienst vizsgálnak..nincs rajtuk védőszemüveg , meg ffp3 besoroású maszk.

Akkor ők miért hordják?

Én esküszöm nem értem a logikáját, hogy a beteg emberek esetében ha hatásos akkor kifelé nem megy a vírus a nem zárt részeken, de befelé jön?

Nekem inkább az lenne a logikus , hogy ugyanannyira van értelme annak ha beteg ember hordja, mintha egészséges, mivel ugyanannyi az esélye annak, hogy ami bemegy az ki is megy.

Vagy én vagyok teljesen hülye?

Valaki magyarázza már meg nekem , hogy mi ennek a logikája?

2020. márc. 12. 22:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

hát én nem tudom, de akkor ennyi erővel az eü dolgozók minek hordják? akkor tulajdonképpen ha nem ér semmit akkor nem is kellene hordaniuk..én nem tudom , de most komolyan én elfogadom ha nincs igazam , de pl látott már valaki kórházkban eü. dolgozókon (kivéve műtősök stb) ffp3 besorolású maszkot? mert én eddig mindenkin csak a sima maszkot láttam .

De cáfoljatok meg ha ti már láttatok ffp3 szűrővel ellátott maszkot a nővéreken.

2020. márc. 12. 23:01
 12/17 anonim ***** válasza:
Az ffp3-as 99 %-ban véd a fertőzéstól. Az orvosi maszkok a kórházi beteget védik a fertőzéstől, ezzel egyűtt bizonyos %-ban az ápolókat is védi -kevesebb vírus jut át rajta, minha közvetlenül ráköhögnének. A fertőzés esélye a vírusszámtól függ.
2020. márc. 12. 23:23
 13/17 anonim ***** válasza:

Az igazság ez:

1. A háziorvosoknak saját maguknak kellett volna megvenni. A háziorvosok hamarosan hullani fognak, mert nincs nekik.

2. Az orvosi maszk VÉDENE, de ehhez mindenkinek kéne hordania. Mondjuk 95%-ának az embereknek pl a metrón. Akkor a kilégzéses aerosolos fertőzés minimalizálódna a kevésbé / lappangó betegeknél. Nyilván ez nem történik meg, ezért az aki felveszi, azt nem védi. Ráadásul átnedvesedik valóban.

3. Kórházakban állítólag van 60 ezer FFP3.

Hiszem ha látom... ezek folyamatosan hazudtak eddig is.

2020. márc. 13. 00:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem véd az orvosi maszk! A CDC amerikai járványügyi intézetnek van egy jó hosszú írása a védekezésről orvosok, páciensek vonatkozásában, és védőszemüveg használata mellett alacsonynak minősíti a fertőzés esélyét, ugyanúgy, mint a komolyabb N95-ös légzésvédő használata mellett.

Most nem keresem elő, Peak Prosperity YouTube csatornáján van erről egy videó, ellenőriztem, a CDC honlapján is megtalálható az infó.

2020. márc. 13. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig ér annyit, hogy NEM FERTŐZ aki hordja. Azért írják sokan, hogy nem ér semmit, mert a sok birka veszi a nővérmaszkot azért, hogy majd az őt megvédi a bejövő vírusok ellen, és úgy tényleg semmit nem ér.

Kifele a vírus még nagyobb váladékcseppekben úszkál, mikor kiköhögöd, kitüsszögöd, kiprüszkölöd. Ekkor még fel tudja fogni a maszk anyaga (valamint lendülettel hagyja el a tested, "becsapódik" a maszkba).

Ha viszont egészségesen hordod, és valaki más fertőzött a közeledben, akkor a folyadékcseppek szétesnek, aprózódnak mire hozzád érnek, és akár a maszk anyagán is keresztüljutnak, vagy egyszerűen bemennek a szélénél a fél centis résen, mert nem hajtja őket olyan célirányosan a sugárhajtás, mint kifele.

Így érthető?

(Az, hogy miért nincs eü dolgozókon ffp3: hiánycikk, nem lehet hozzájutni)

2020. márc. 13. 09:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és ha valaki egészségesen hordja a maszkot, akkor a bejutott vírusok még egyet tudnak táncolni is kókuszmelltartóban és fűszoknyában a jó kis belihegett, nedves, meleg maszkban, olyan jól érzik magukat ott. :)

Én nem ajánlanám...

2020. márc. 13. 09:10
 17/17 anonim ***** válasza:
„kókuszmelltartóban és fűszoknyában” ez aranyos :D
2020. márc. 13. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!