Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az egyszer használatos porszűr...

Az egyszer használatos porszűrő maszkot (FFP3 NR D) fertőtlenítésként meddig kell UV fénnyel megvilágítani, hogy úja használható legyen?

Figyelt kérdés

2020. márc. 12. 19:00
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

Azért azt idemásolom, hogy a használatával vigyázni kell:

"A lámpákat kizárólag akkor szabad üzemeltetni, ha senki nincs a helyiségben! AZ UV-C fény a bőrre is veszélyes (égési sérülést okoz) a szemre pedig kimondottan káros, nagyobb dózis akár vakságot is okozhat!"

2020. márc. 12. 20:12
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

A józan paraszti eszemre hallgatva, UV lámpával csak a felületét fogod tudni fertőtleníteni. Ha megfogod, simán kerülhet vírus a kezedre. Képzeld úgy el, mint egy poros szőnyeget, amit ha felemelsz, hozzáérsz, szanaszét száll belőle a por.

Újra felhasználásnál ezt vedd figyelembe.

2020. márc. 13. 09:41
 3/24 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, mennyire jó ötlet, de én lehet, hogy inkább 70%-os alkoholba mártanám 10 másodpercre, és utána hagynám kiszáradni. 40%-os alkoholnál 30 másodperc kell, hogy hasson.
2020. márc. 13. 14:05
 4/24 anonim ***** válasza:
74%

Én a 3%-os patikai hidrogénperoxidot használnám, mely az egyik leghatásosabb fertőtlenítő, gombaölő szer. Nem véletlen, hogy Oroszországban minden egészségügyi dobozban megtalálható, akár a kötszer.Érdemes végig nézni a videót.A professzor az orosz űrkutatásban az űrhajósok egészségéért dolgozott.

[link]

Orvosok, gyógyszerészek ezt nem hirdetik, mert túl olcsó szer, nincs rajta nagy haszon.

2020. márc. 14. 14:27
 5/24 anonim ***** válasza:
82%
a egyszer használatos maszk többször felhasználható?!
2020. márc. 14. 22:10
 6/24 anonim ***** válasza:
43%
Egyszer használatos. Mit nem lehet ezen érteni?
2020. márc. 14. 22:23
 7/24 A kérdező kommentje:
Mivel nem nagyon lehet hozzájutni maszkokhoz, muszáj lesz újra felhasználni. Valahol írták, hogy UV fénnyel megvilágítva fertőtleníthető, csak nem tudom, hogy meddig kell megvilágítani.
2020. márc. 14. 22:25
 8/24 A kérdező kommentje:
Na, megkérdeztem egy szakértőt, aki azt válaszolta, hogy 5 cm távolságról 10-10 perc, de ő is említette, hogy csak a felületét fogja csírátlanítani. (Ez egy 9W-os, 170 mA-es germicid lámpa)
2020. márc. 14. 23:22
 9/24 A kérdező kommentje:
Vagyis oldalanként 10-10 perc.
2020. márc. 14. 23:23
 10/24 anonim ***** válasza:
28%

# 5/9

Az egyszer használatos raklap csak egyszer használható fel?

Nem feltétlenül kell a fogyasztói társadalom vermébe beleesni!

2020. márc. 15. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!