Ha elég erős az immunrendszerem, akkor nem fogom elkapni a koronavírust?
Elkapod=megfertőződsz, azaz a vírus kimutatható a szervezetedben. Hordozod a vírust, tehát másokat megfertőzhetsz. Ennek nincs köze az immunrendszeredhez.
Annak, hogy mutatsz-e tüneteket és ha igen, milyen erősségűeket, na annak van köze az immunrendszeredhez.
Akármilyen vírusról van szó, a védelmet a fehérvérsejtek nyújtják. Ha észreveszik, hogy idegen betolakodó van szervezetben, időben reagálnak és mozgósítják a többieket, akkor megúszhatod akár tünetmentesen is, akár kis takonyfolyással. Ha viszont nem elég éberek ezek az immunsejtek, akkor a vírus képes lesz aljas módon álcázva eljutni pl. a légutakhoz, ahol szépen sokszorosítja önmagát, közben gyengíti a szervezetet, hiszen önmaga fenntartásához és szaporodásához a szervezeted energiáit használja fel. Innen már egyre nehezebb az immunsejteknek a betolakodók megfékezése. De ez sem lehetetlen, hisz rengetegen meggyógyulnak azok közül is, akik komolyan tüneteket produkálnak. De fontos, hogy náluk is a szervezet feladata a vírus legyőzése, azaz a kialakult tüneteket, pl. tüdőgyulladást tudják kezelni gyógyszerekkel, de végső soron az immunrendszert kell megerősíteni annyira, hogy szembe menjen a vírusokkal.
Én nem hordtam kabátot se a télen.A hideg nincs rám hatással.
A meleg rossz amikor leizzadok.
Mi ebben a trollkodás?
Az hogy nem szeretem a meleget?Én minuszban erzem jól magam.Ha leizzadok nyáron meg tavasszal,akkor szoktam megfázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!