Miért fázok meg havonta?
26 éves nő vagyok, eddig nagyon ritkán betegeskedtem, de december óta havonta belázasodok, begyullad a torkom stb.
3 napja nagyon legyengültem, köhögök, éjszakára belázasodok, fáj a torkom. Az orvosom nem akar látni, mondván "fél", mert a cég, ahol dolgozok, olasz és kínai beszállítókkal áll kapcsolatban.
A tanácsára elkezdtem Augmentint szedni, bár nem tudom, fog-e segíteni.
D és C vitamint is szedek, magas dózisban.
Vérképem jó.
Szerintetek idegi és fizikai kimerültség okozhat ilyet?
Simán.
Ha tényleg jó a vérképed (és a mostani vérképed, nem a fél évvel ezelőtti), akkor valószínűleg idegi és fizikai kimerültség miatt vagy ki ennyire.
Van okod idegeskedni?
Bocs, ez az utolsó kérdés rosszul hangzott. Arra akartam rákérdezni, hogy a munka/élet miatt idegeskedsz, vagy esetleg mentális háttere van-e?
Nem arra akartam utalni, hogy nincs okod/jogod idegeskedni.
persze hogy okozhat...szerintem ami a legfontosabb az egészséges táplálkozáson kívül az az alvás!
mivel én is éjszakai bagoly vagyok így a délutáni alvásokkal pótolom az estit.
Nem szégyellem, tél van..egyszerűen nincs energiám nekem se ilyenkor.
Nekem tikkel mostanában a szemem ennek ellenére és hatalmas mértékű fáradtságot érzek.
Talán a napfény hiánya okozza fogalmam nincs.
Amúgy én maszkban dolgozom már 2 .éve (mármint influenzaszezonban) és nekem ez vált be.
Bár lehet hogy véletlen, de azóta nem betegszem le.
Mondjuk hozzáteszem a buszon is hordom , és konkrétan betegesen utálok már tömegbe menni ahol nem szellőztetnek ilyenkor.
Konkrétan ezért nem járok ki a barátaimmal, mert olyan helyre mennek, ahol ezren vannak és soha de soha nem nyitják ki az ablakot.
Utálom.
Próbálok több probramot szervezni itthonra, társas ilyesmi.
Na szóval, nem egyszerű elkerülni, hogy elkapjuk ezeket a szarokat.
Amúgy én azt vettem észre, hogy mindig akkor betegedtem le amikor nagyon fáradtnak és kialvatlannak éreztem magam, mivel olyankor szerintem fogékonyabb vagy rá.
Szóval próbálj meg többet aludni..:)
1 hónapja készült el a vérképem, aránylag friss.
Olyan munkahelyen dolgozom, ahol nagyon kell pörögni, nehéz dolgokat kell emelgetni, két műszakban, és ablakot sem nyitnak, szóval állandóan oldószer szagban kell lenni.
Aztán a magánéletemben is volt egy kis gixer, de úgy látom végre egyenesbe jövök.
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam❤😍
Mert olyan közösségbe mozogsz ahol állandóan jelen van valami fertőzés.
Például amikor pedagógus voltam állandóan ez volt, még a himlőt is elkaptam egyszer nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!