Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért vagyok 2-3 havonta náthás?

Miért vagyok 2-3 havonta náthás?

Figyelt kérdés
Nagyon elegem van már ebből...Szedek multivitamint, C vitamint, immunerősítő gyógyteákat iszom(szeretem őket), kb minden nap eszem csalamádét, pritaminpaprikát, zöldséget, gyümölcsöt, és mégis fél évente 2-3x biztos hogy beteg vagyok. Nem a köhögök 2-t és hú de rosszul vagyok kategória, hanem 200-300 zsepi/nap, köhögés, erős torokfájás. Annyira unom már ezt...A környezetemben kb mindenki 2-3 évente 1x ha beteg, úgy, hogy áradásul semmit nem tesznek az egészségükért, nem szednem semmilyen vitamint, immunerősítőt.MIelőtt olyan válaszok jönnének, hogy nekem sem kéne, hozzátenném, hogy ezt is próbáltam, hogy sz*rtam bele az egészbe, de ugyanolyan sűrűn voltam beteg akkor is. Mitől van ez?!
2018. febr. 7. 10:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert talán allergiás vagy, menj dokihoz!! Lehet sima poratkára, az okozza a legtöbb gondot!!
2018. febr. 7. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:
A zseppik nyaklónélküli használata nem valami dicsekednivaló dolog. Inkább ecseteld az orrod teafaolajjal, elmúlik a takony. A papír allergén a testnek nemcsak felül, de alul is.
2018. febr. 7. 10:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Menj el mindenképp orvoshoz, lehet valami komolyabb betegség áll a háttérben(immungyengeség vagy valami, ami azt okozza).
2018. febr. 7. 11:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Egyértelmű, hogy nem allergia, nagyon jól tudom, milyen az allergia, és milyen egy vírus/bakteriális fertőzés..

A kedves másodikat megnézném, ahogy teafaolajjal kenegeti az orrát, miközben megállás nélkül folyik belőle a vízszerű váladék, talán hagyjam végigfolyni az arcomon, vagy tamponált orral vonuljak végig az utcán?Itthon még simán betömöm zsepivel, ha nagyon meguntam a fújkálást, de más környezetben ez nem kivitelezhető. Igen, szoktam különböző illóolajokat használni megfázásnál,-többek között teafaolajat is-de ez maximum az orr kidugulásában segít, de a váladékkal nem csinál semmit..

2018. febr. 7. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Na ezért vagy beteg mert antiszoc vagy nem vagy eleget ááámberek közt, ecsém!! Semmi nem jó??? Afrikában meg éheznek!!!
2018. febr. 7. 13:06
 6/8 anonim ***** válasza:
amúgy immungyengeségre is utal /akár HIV is lehet/, most ezt nem gyökérségből mondom..vagy vérszegénységre, bár ha ennyi zöldet stb. eszel..hidd el egy lappangó allergia jó táptalaja a felülfertőzéseknek ne okoskodj nézesd meg!!!
2018. febr. 7. 13:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Vashiányos vérszegénységem volt nem olyan rég, az mondjuk akár kiújulhatott. Allergiavizsgálaton voltam kb fél éve, mert betegségtől függetlenül gyakran folyik az orrom, -úgy veszem észre, hogy a hideg idő fokozza- (hideg allergiát amúgy simán el tudok képzelni)nem mutatott ki semmit, pedig porallergiát megállapítottak már régebben. Abban tudsz segíteni, hogy allergiavizsgálaton kívül hova érdemes még beutalót kérni? Sajnos a háziorvosunk nem valami alapos, jobban járok, ha célirányosan megyek.
2018. febr. 7. 16:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy a porallergiám annyiban nyilvánult meg, hogy párat tüsszentettem, ha olyan helyen voltam, de egyáltalán nem volt vészes, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy taknyom-nyálam egybefolyt.Most legutóbb meg már ki sem mutatta a vizsgálat, ami érdekes..
2018. febr. 7. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!