Szerintetek mennyire néznek hülyének az emberek / lesz belőle problémám ha gázszűrős félálrcba járok majd bevásárolni? (Gázálarc)
Koronavírus idejére teljesen elfogytak a maszkok. Már a hasztalan orvosit sem kapni, és a speciális munkához (egy laboratóriumban, vegyszerekkel és elő mintákkal dolgozunk) nem tudunk beszerezni FFP3 maszkot.
Viszont tudtam szerezni gázálarcokat és P3 filter cartridge-t.
Egy barátom azt mondta hogy nem vagyok normális... és hogy le fogják tépni a fejemről / megtámadnak miatta, ha így megyek utcára.
Oké, de ha nincs N95 maszk akkor majd tátott szájjal metrópótlózzunk?
Azt, ha elkapod mi van? Idős, daganatos, nagyon beteg, krónikus beteg emberek haltak csak meg, ahogy minden más influenzába. Te elkapod és 1 hét múlva meggyógyulsz. Minek parázol ennyire?
Amúgy gázalarc nem ér semmit. Füleden keresztül is bejuthat. Sőt, ha megvarakod a segglyukad akkor is.
#22, én nem parázok, viszont van két nyugdíjas 65-70 éves szülőm akikért igenis aggódok. Jól tartják magukat, nagyon fiatalos házaspár, de eléggé félek mi lesz ha kitör a járvány.
Ha karantén lesz akkor hazamennék én is home officeból dolgozni, és Hazmat felszerelésben vinném nekik az ellátmányt.
...
A másik dologra a válasz: Nem nem igaz amit írsz. Ha betartod a kézfertőtlenítés szabályait, kesztyűt viselsz, kapucnis overált... akkor minimális az esélye a cseppfertőzésnek. Nézd meg a számokat. Be is b..szna ha a kórházakban az ápolók secpec elkapnák a vírust, mert megvakarják a seggüket. Előfordul, de ésszel kikerülhető.
Egy biztos, védekezés nélkül egy metrón mondjuk garantált hogy beszopod a zsúfolt szaron... és viszed el az időseknek ajándékba az 50%-os halálrátát.
2. Pedig hogy nem nem gyógyulsz meg 1 hét alatt, átlag 5-7 hét a felépülés kb és nagy eséllyel egy fos lepukkant kórház folyosóján töltheted.
Persze sokan egy náthával kiheverik, de sokan bekerülnek. Még ha 2% a halálozási ráta, az utolsó hely ahová be akarok kerülni az a magyar kórház, ahonnan a betegeket hazazavarják mert nincs ágy. Lassan elmaradott balkáni szinten leszünk.
Mégis hogy a toszba vakarom meg a számat egy gázszűrős teljes/félálarcban? 😃 meg a szememet, ha rajtam van egy zárt védőszemüveg?
...
Mellesleg egy BSL1-es (Biosafety level 1) víruslaborban végzünk génmódosító vírusokkal teszteket és műtéteket kisállatokon. Ott alapvető a P3-as maszk, orvosi overál, szemüveg, kesztyű és virucidos fertőtlenítés. Van hogy valaki 5-8 órán keresztül is bent dolgozik... tehát aki betartja az alap védelmi szabályokat, az nem is tud sem a szeméhez, sem a füléhez, sem a végbeléhez érni. Csak ha megszúrja magát tűvel akkor lehet gond. Egyébként pont ezért kellenek a védőfelszerelések, hogy ez ne történjen meg... kint lehet vakarózni, ha lemosakodtál.
Eddig még nem történt baleset, talán 1x az egyik kutatónő beleszúrta az ujjába as üvegpipettát amiben a vírus volt 😃 szerencsére nem patogén.
...
Egyébként meg nem vagyok paranoid, még felesleges szerintem a komoly védelem. Viszont ha kb Olaszországi szitu lesz akkor nincs min szégyenkezni.
Aki a WHO meg CDC baromságait emlegeti, annak az IQ-ját már nem lehet megmenteni... :-)
És de, még mindig de, 1 hetes magasdózisú C vitamin kúra, és kiröhögöd az egészet. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!