Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem segít sekni?

Miért nem segít sekni?

Figyelt kérdés
Állandóan görcsöl a hasam,már 1éve...sokszor vitt el a mentő,mert azt hitték vesekövem van,azt mondták a tünetek arra utaltak.De semmilyen szervi bajom nincs..minden vizsgálaton voltam már(tükrözéseken,székletminta,vérvétel,ultrahang,crohn vizsgálat).Bélgyulladásról,és tönkrement bélflóráról beszéltek,de konkrétan nincs ráírva egy papirra sem ez a diagnózis.Napi 5-6 székletem van,hol normális,hol lágy.De a nap 24órájában pokolian fáj a hasam.Van valami műszer ami átvilágíthatja a hasamat,hogy megnézzék van e valami?A laparószkópiát nem szivesen csináltatnám meg mert pár orvos szerint felesleges(azt mondták nem hiszik hogy szükség lenne rá),csak úgy én sem műtetném meg magamat.Úgy hallottam van olyan CT,vagy MRI ami kimutatja ha van valami,de pár orvos szerint nem igaz.Tudnátok valami fájdalommentes de hasznos vizsgálatot ajánlani?:-(,mert már nem bírok így élni.
2010. júl. 22. 18:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nem tom hallottál e ilyen lenyelhetö mini kameráról.nem tom mennyire lehet ez hasznos a te esetedben de itt tudsz utána olvasni hátha megér egy próbát mert fájdalommentes. [link]
2010. júl. 22. 18:21
 2/16 anonim ***** válasza:

Nem mondták hogy esetleg irritábilis bél szindrómád van? Ez igazából nem betegség, nincsenek fizikai elváltozások, egyszerűen a belek túlérzékenységét jelenti.

[link]

2010. júl. 22. 18:46
 3/16 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak üzenem:köszönöm a tippet,de már megtükröztek alul-felül,csináltak lisztérzékenységi tesztet,illetve voltam crohn vizsgálaton is.Minden negatív!A lenyelős kamera egyébként azért nem jó,mert nem tudnak szövetmintát venni. A második válaszolónak:Én is tippeltem már az IBS-re,de nem mondta senki:-(.
2010. júl. 22. 18:53
 4/16 anonim ***** válasza:
Pedig annak tűnik. Ha nem mutatnak ki semmit a vizsgálatok, akkor valószínűleg erről van szó. Nekem is volt ilyen.
2010. júl. 22. 19:02
 5/16 A kérdező kommentje:
Igen?És meddig tartott?
2010. júl. 22. 19:21
 6/16 anonim ***** válasza:
Hónapokig. Egy vajas zsemlétől is olyan görcseim voltak hogy összegörnyedtem és rohantam a wc-re. Bármit ettem, rögtön átszaladt rajtam. Szerencsére ezek a durva tünetek megszűntek maguktól, de evés utáni puffadás máig is rendszeresen jelentkezik nálam.
2010. júl. 22. 19:31
 7/16 anonim ***** válasza:

Testmozgás közben (esetleg utána) nem erősödik fel a hasfájásod?

Mert a panaszokat okozhatja a beleket ellátó erek szűkülete is (koleszterin vagy autoimmun folyamat miatt).

Ha ezeket is kivizsgálták, de még mindig nem találtak semmit, akkor Dr. House még a porfiriákat vetné fel...

2010. júl. 22. 20:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Háát,nem mozgok valami sokat,háztartásbeli vagyok.De,nem bírok sokat állni kb.10perc és már húzodik a hasam.Na,nekem azért nem kéne olyan orvos mint a dr.house:-)
2010. júl. 22. 21:07
 9/16 A kérdező kommentje:
Egyébként már azt hiszem csináltak porfiria vizsgálatot.Vérvétel volt és pisilnem kellett.Az is negatív lett.
2010. júl. 22. 21:13
 10/16 anonim ***** válasza:
Probiotikumokat szedtél már?
2010. júl. 22. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!