Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vajon helyre fogok jönni?

Vajon helyre fogok jönni?

Figyelt kérdés
Sajnos hogyha megfázok, túl sokáig használok orr sprayt, mert nem tudok nélküle elaludni, sokszor még a megfázás elmúlása után is. 2 és fél hétig használtam most a sprayt naponta egyszer minden lefekvés előtt. Tudom, nagyon sok, ezért leálltam vele, mert általában egy nap alatt helyrejövök, és leszokok róla. Viszont már két napja nem kapok levegőt éjszakánként, óránként kelek fel, nem tudom kipihenni magam. Lehetséges, hogy a spray szétmart valamit ott bent, és ezért most több ideig tart a gyógyulás, vagy ez valami más? Magától helyrejön?
2020. jan. 4. 05:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbálhatod a teafaolajos ecsetelést, vagy orrzuhanyt.
2020. jan. 4. 07:43
 2/8 anonim válasza:
100%
Szia! Én is jártam így. Orrcsepp függő voltam, de aztán kínkeservesen elhagytam az orrsprayt.. Az kb 1-2 hétbe telt és utána kaptam levegőt. Nekem a kamilla teás gőzölgtetés vált be.:) Egy csészébe önts forró vizet és kb 3-4 teáskanál szárított kamillát rakjál bele. Miután ez megvan 15-30 percig légy felette (hajolj hozzá, de ne nagyon közel távolabb, nehogy belélegezd a vizet) ezt mindennap ismételd meg 2x 2 hétig és jó lesz.:) Igyál sok vizet nehogy kiszáradj. Illetve nekem az is bevállt, hogy azt gondoltam, hogy egy barlangba vagyok és akkor megpróbáltam mély levegőket venni az orromon keresztül. Tudom nagyon nehéz, de hidd el jó lesz!:) Ha pedig nem lenne jobb menj el fül orr gégészhez. Gyógyulj meg!🤗
2020. jan. 4. 08:03
 3/8 Salx Narval ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy ennyi ideig nem ajánlott használni de nyilván erről a tájékoztatója is ír. Utókezeléshez próbáld ki a tengervizes, aolés orr sprayt, vagy simán a sós vizet. Ha csípne akkor nyilván seb, vagy erős gyulladás is van, ez esetben kamillás vagy más felső légúti megbetegedésre használatos gyógynövénnyel történő lemosás ill, inhalálás is segíthet. 2 és fél hét utáni panaszokkal azért érdemes lenne felkeresni a háziorvost is.
2020. jan. 4. 08:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl ezek az aloés meg tengervizes kuruzslások csak jobban eldugítják. Az orvos nem talált semmit, azon kívül hogy kicsit ferde az orrsövény, de nem annyira, hogy ekkora gondot kéne jelenteni. Most majd kell egy kütyüt hoznom, ami regisztrálja hogy hogy alszom, és nincs-kihagyás, ha van akkor kehet műtét lesz.
2020. jan. 4. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Magától nem. Orvos kéne hozzá, és utána sós vízes orrmosás. Főleg, ha hajlamos vagy a polipra és egyéb hasonló betegségekre.
2020. jan. 4. 09:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Jajj, köszönöm a válaszokat! :) Polipra nem vagyok hajlamos, legalábbis nem tudok róla, hogy az lennék. Orrsövényferdülésem amúgy lehet, hogy van, de sosem okozott gondot, csak kívülről látom, hogy nagyon csúnya és nem szimmetrikus. Nem csíp, az orrdugulás az egyetlen gondom.
2020. jan. 4. 11:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Na hát nekem kívülről nem látszik, de okoz gondot. Függőleges helyzetben nem, de vízszintesben azonnal dugul. Az orvos ilyenkor tükörrel belenéz, és megmondja hogy mi a gond.
2020. jan. 4. 17:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem maximum annyi, hogy néha az egyik orrlyukamon jobban kapok levegőt, de nem mindig. Hozzászoktam, ezért észre sem veszem. Gondolkodtam már, hogy elmegyek vele orvoshoz, de csak mert esztétikailag borzasztó, és nagyon zavar. Nem tudom, hogy orrsövényferdülés-e, lehet, hogy csak szimplán nagyon asszimetrikus arccal születtem és ennyi.

2020. jan. 4. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!