Porckorongsérv műtét nélkül sikerült valakinek helyre jönni?
Igen.
Nekem.
Kezdődő probléma, gyógytorna alig segített.
Aztán találtam egy jó instruktort és elkezdtem kettlebellezni. Eltelt fél év, és annyira megerősödtek a gerinctartó izmok, hogy elmúlt. Minden. Az orvosom nem érti.
Egy csoporttársam már nem tudta a záróizmait szabályozni, annyira előrehaladott volt a dolog. Neki is elmúlt.
Mindennek már több éve. Az edzőt azóta sem hagytam ott. Heti 3 alkalommal megyek.
Porckorongsérv egy idő után magától meggyógyul, mert a kiszakadt résznek rossz a vérellátása és magától visszafejlődik és felszívódik.
Az előző történetében a záróizmos illető egy idióta, ilyenkor maradandóan is károsodhatnak az idegek, ezért ha valakinek vagy vizelési panasza van, vagy bénulás az alsó végtagban az mindenképpen műtét. Az illetőnek rohadt nagy mázlija volt.
2
Nem volt mázlija. Orvos. Tudta, hogy milyen izmot kell erősítenie. Megtette.
Rohadt nagy mázlija volt. Én is orvos vagyok és hiába erősítek bármilyen izmot, ha annak megszűnik a beidegzése, mert károsodik az ideg.
Az, hogy a kolléga mit csinál a saját testével az az ő dolga, de olyat ne terjesszünk már, hogy egy vizelettartási zavarokat okozó gerincsérvet nem kell megműteni, mert valaki lehet, hogy pont emiatt fog egy életen át pelenkát hordani!
6
Nem mondtam ilyet.
Azt mondtam, hogy ő így csinálta, mert tudta, nyilván, hogy meddig mehet el.
Az én esetem meg azt bizonyítja, hogy ezt megelőző stádiumban sem kellhet műtét, csak a kőkemény (és szakszerű) gerinc-hát edzést nem említi a protokoll senkinek. Van a kímélet meg a gyógytorna-hablaty, de az édeskevés, és ha az sem segít, azonnal műtét, ami vagy sikeres, vagy nem. És kimarad ez a kis lépés, ami hatalmas esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!