Másnál is előfordult már ilyen, hogy a nyár kellős közepén náthás legyen?
Nem ittam hideget, se jégkrémet nem ettem, úgyhogy nem értem mi lehet ez (allergia se jöhet szóba). Még télen se szoktam megfázni, inkább tavasszal jön ki rajtam, de ez most hihetetlen. Folyik az orrom (taknyos), a hangom is nagyon beteges, fáj a fejem, az orrom már nagyon piros a sok fújástól.
Szinte már szégyellem magam hogy ennyire náthás vagyok. Nincs időm kikúrálni magam, dolgozni kell, de sajna így nagyon nagy szenvedés. Esetleg este egy jó forró teát csinálok, hátha meg bírom inni.
Szívesen fogadok mindenféle házi praktikát orrdugulás ellen! :)
Ahogy mondták: a kórokik nem mennek nyaralni :D
Ám meg a túl sok klímázás is okozhatja.
"(allergia se jöhet szóba)"
Dehogynem! Legtöbbeknél úgy van az, hogy hosszú évekig semmi, aztán egyszer csak diagnosztizálják náluk is a pollenallergiát. De persze vírus is lehet, vagy akármi. Igyál sokat, az biztos nem árt, és ha baci, könnyebben kiürül. Ha viszont allergia, akkor még el fog tartani egy darabig, mert csak mostanában durvul be a parlagfű. Akkor viszont az orrdugulásra szerintem ne kezdjél el orrcseppeket vagy orrspray-t használni, hanem csak sima, fiziológiás sóoldatot tartalmazó valamit (ami gyakorlatilag sima, sós víz - pl. Sterimar néven fut) szerezz be és/vagy sima vízzel mosogasd ki az orrlyukaidat naponta többször (pl. minden kézmosás kapcsán egyszerűen nyúlj bele többször is a vizes ujjaddal az orrlyukakba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!