Hogyan győzzem le a félelmem a foghúzástól? (bölcsességfog eltávolítás fogszabályzó miatt)
30-as vagyok és szeretnék fogszabályzót, mert elég kuszán állnak a fogaim. De már mind a 4 bölcsességfogam kinőtt, nem ferdén, egyenesen kint vannak a dudorok stb.
De szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ki kell venni mindet, mert ugye össze ne nyomja fogszabályzás után a rendezett fogsort.
Sose húzták még a fogam, tömés van egy pár. Rettegek a foghúzástól, a bölcsességfog meg még gázabb szerintem.
Ez az egy tart vissza a fogszabályzástól és attól, hogy szép fogsorom legyen.
Hogyan vegyem rá magam?
Szerintem ha kint van valamennyire az ínyből és rá lehet fogni, akkor egy mozdulattal ki lehet húzni, az abszolút nem vészes. Akár többet is kiszednek.
Ha nincs kint semennyire, akkor műtét, én ebben az esetben nem ajánlom, hogy egyszerre két oldalról vegyenek ki, nekem egy oldalról kettőt műtöttek és épp elég volt az is.
A felépülési idő egyénenként változó.
Ja, most olvasom, hogy neked kint vannak, akkor sima ügy lesz! Ne félj!
Nekem hármat vettek ki, először a két jobboldalit egyszerre, rá három hétre a harmadikat (bal felső). A két felső simán gyógyult, az alsó mellett az íny kicsit begyulladt. Maga a húzás egyáltalán nem fáj, utána pár napig toltam a Cataflamot, de kibírható volt.
Gondolj a szép fogsorra.:-)
És az is lehet, hogy nem is kell mindegyiket kivenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!