Fogszabályozásnál elkerülhető a foghúzás? :S
Sziasztok!
1 éve járok fogszabályozó szakorvoshoz, mivel a fogaim már hét éves korom óta(mióta kiestek a tejfogaim), szörnyen ferdén nőttek. 1 évig hordtam egy ún. "kivehető készüléket",(mivel túl kesekny volt az állkapcsom), és a legutóbbi kontrollon azt mondta a doki, hogy most már rögzített fogszabályozóra lesz szükség. Viszont van 1 probléma: Én azon aggódom, nehogy fogat kelljen húzni. Nem azért mert fáj,(persze ez is benne van), de Szüleim és én is gyakran tanulmányozzuk a Természetgyógyász Magazinokat, mely szerint azoknak az embereknek, akiknek egészséges fogat távolítanak el, eltorzul az arcuk, és "próbababa-mosolyuk" lesz... Arról is hallottam, hogy minden fognak megvan a maga szerepe a szájban, és egy-egy fog valamely belső szervhez kötődik.
Egyébként most vettem észre, hogy felső fogsoromnál (hátul), elkezdtek nőni még fogak, nemtudom, hogy azok a bölcsességfogak lehetnek-e...
Szóval már ezért is kérem a segítségeteket, mi a tapasztalatotok,(esetleg akinek már volt fogszabályzója!)
Megoldható-e a fogszabályzás fogeltávolítás nélkül?
/Mi a véleményetek a fent leírtakról?
12/L
Attól függ, mennyire és milyen fajta fogproblémád van. Nekem pl. azt mondták 2 helyen is, hogy ötöt kell húzni. Na oda sem megyek! :)
Egyik helyen viszont azt mondták, hogy megoldható húzás nélkül! Hoppá!
Az, meg amit édesanyád olvas csak hülyeség(legalábbis az én számomra). Majd bioszból tanulni fogod részletesen, logikusan a dolgokat.
ja, még annyit: bölcsességfogad azért nem lehet, mert:
-ebben a korban nemigazán szoktak előjönni
-ha még nem is látod őket, érezni fogod, mert iszonyat fájdalmas!
Nekem több,mint fél éve fogszabályzóm van,és nekem kellett húzni fogat...alul nem,csak felül kettőt...
És igaza van az előttem lévőnek,h az a fog problémától függ,mennyit húznak ki,nekem mind2 egészséges volt és nem értettem,h mért nem a rossz fogaimat távolították el,amik tömve vannak :/
Nekem is volt fogszabályzóm,és ki is húzták 3 fogamat azért mert a fogsorom túl kicsi,a fogaim pedig nagyok...ezért eléggé összetömörülve/ferdén nőttek.De miután kihúzták a fogakat,lett elég hely a többinek :D Ma már meg se tudná mondani senki h ki lett húzva akár 1 is.
De ha a te fogaid úgy nőttek,h kis 'hézag' van köztük,akkor nem fognak húzni...
Amit pedig a magazin írt:sztem nincs összefüggésben a két dolog.
Utolsó válaszoló:
Ó, akkor neked hasonló problémád van mint nekem!!!
Nekem is keresztharapásom volt...
Am. mindenkinek kössz a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!