Tömték egy fogamat, és húztak kettőt. Mennyi ideig fog fájni?
Figyelt kérdés
Egy tömött fogat újratömtek, mert letört belőle egy darab, és két tejfogat húztak ki, amiket a csomtfogak kilöktek oldalra. Egy napja volt ez, de a tömött fog még nagyon érzékeny, a húzottak helyd pedig fáj. Meddig fog lesz még ilyen érzékeny? Milyen ételeket ajánlotok amíg nem gyógyulnak meg?2019. ápr. 9. 13:41
1/5 anonim válasza:
Ezt nem lehet megmondani. Nekem, volt, ami 2 héttel a töméscsere után is érzékeny volt hidegre, melegre, de pl. húzás után másnap semmit sem éreztem. De olyan ismerősöm is van, aki belázasodott a húzás után.
Ki kell várni, míg elmúlik, se megjósolni, se meggyorsítani nem lehet.
Kerüld a jéghideg és forró ételeket, italokat.
2/5 anonim válasza:
A húzás helye nekem csak 1 napig fájt erősen, utána még pár napig csak enyhén, tömött fogam még nem fájt, ha 1 hét után is fáj, menj vissza a fogászatra.
Leveseket egyél, főzeléket, almát reszelve, banánt összenyomva, lényeg, hogy puha ételek legyenek és ne a húzás helyén egyél.
3/5 anonim válasza:
A húzás helye 3-4 nap is lehet. Tömésből már holnap semmit nem fogsz érzékelni. Papikat egyél, de tejterméket 3 napig ne. Levesek esetleg amik jól jöhetnek ilyenkor. Májkrém puha kenyérrel talán még belefér.
4/5 anonim válasza:
Nekem is másfél-2 hete húztak ki sajnos kettő csonkot, amin már korona nem volt mert elhanyagoltam és gyökérig letörtek. Hát az egyiknél kicsi volt a hely, vagy nemtudom, mert oldalt is széthasadt az ínyem, a másik sokkal könnyebben jött ki. Hát a hely míg teljesen begyógyul az 1 hónap legalább, nekem még most is érzékenyek, de már rendesen birok enni mindent. Arra figyelj, hogy ha az étel bennemarad a lyukakba óvatosan piszkáld ki fogpiszkálóval, de tényleg úgy h meg ne sértsd, mert akkor lassabban gyógyul. De ezt még most ne, mert gondolom ilyen vér színű buborék van rajta (vérdugó) annak meg ott a helye, az alatt védve van a friss seb!
5/5 anonim válasza:
Ja, azt nem láttam, hogy tejfogról van szó :D az enyémek állandófogak voltak. De az gondolom sokkal előbb gyógyul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!