Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 20 évesen fogszabályozás...

20 évesen fogszabályozás mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Hülye voltam, hogy mikor fiatalabb voltam akkor nem csináltattam meg. Most rászántam magam, hogy megcsináltatnám de félek, hogy drága.

Az számít valamit, hogy főiskolás vagyok?

SZTK-ban csináltatnám, mert úgy hallottam, hogy ott olcsóbb.

Annyi a bajom, hogy elöl 2 fogam kintebb áll, mint a többi és elég idétlen bár még soha nem szóltak meg érte de engem zavar, mikor egy tökéletes fogsorú lánnyal beszélek. Nem lyukas meg mosom is minden nap. Egészségesek de hülyén állnak sajnos. :(

2010. júl. 4. 17:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

pff és kinek van ilyen sok pénze?

Mondjuk egy átlag magyar fizetésből hogy lehet kifizetni?

2010. júl. 7. 21:16
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is most vagyok 20 éves,egy hónapja tette fel a doki a fogszabályozót.Anyukám egyedül nevel,apukám csak kis pénzzel támogat,de így is..meg se fordult a fejünkben hogy Sztk fogorvos csinálja a fogszabályozásomat,egyértelműen a fogorvosunknál döntöttünk aki nem mellesleg fogszabályozó szakorvos is.Nem egy olcsó dolog,de összehoztuk/hozzuk rá a pénzt.Össz-vissz nekem is 400 körül lesz a fogaim egészsége...én is reálisnak tartom.

nekem nagyon nagyon ferdék a fogaim,tehát ha most nem is de 10 év múlva tuti rá kellett volna költeni ennyit,..alul pl a két szemfogam annyira előretolódott,hogy 3 doki is azt mondta,hogy azok minimum 2 lven belül úgy kilazulnak,hogy vagy kiesnek,vagy muszáj lesz őket kihúzni...utána meg jött volna a többi,ert ugye a szemfog elég fontos dolog.És azért 30 évesen nem akartam volna műfogsorral rendelkezni,jobb nekem a saját=)

2010. júl. 8. 00:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Van egy fórum, ahol a felnőttkori fogszabályozásról van szó:

[link]

Pont tegnap írt egy lány egy hozzászólást, bemásolom:

"Szia!

Én tavaly októberben kezdtem el fogszabályozós fogorvost keresni, és nagyon körbe jártam a témát. András előtt 6 vagy 7 helyen voltam, hallottam mindent, nem volt 2 egyforma vélemény a fogszabályozásomat illetően. 1 helyen mondta azt egy fogorvos hölgy, hogy pikk-pakk megvan, csak felülre kell fogszabályzó (!!!). Mikor rákérdeztem, hogy és alulra?, akkor azt mondta, hogy csak akkor, ha van felesleges 400 ezrem.

Utólag rájöttem, hogy nem lehet úgy fogszabályzót csináltatni, hogy csak az egyik ívre, vagy ha alamelyik fogorvos így csinálja, az kontármunka. Ezt a többi fogorvos is megerősítette.

Arról nem beszélve, hogy ez a fogorvos hölgy nem foglalkozott vele, hogy nekem alul ki volt húzva egy fogam, emiatt az egész sor be volt dőlve a helyére. Szép lett volna, ha úgy marad...

Ja, és mostanra a felső fogsorom nagyjából sorba rendeződött, emiatt viszont a harapásom úgy tönkrement, hogy ha összezárom a fogaimat, a hátsók egyáltalán nem érnek össze, tehát nem tudok rágni, csak az első fogaimmal És ezért kell alulra is, felülre is, hogy a harapásomat most be lehessen majd állítani, és a fogak illeszkedjenek egymáshoz. Ha ez nincs rendben, akkor szerintem pár év múlva borul minden, mert ha a fogak nem támasztják egymást, akkor idővel újra "elmásznak" a helyükről.

Az árakat illetően...a legdurvább árajánlat, amit az egyik helyen kaptam, az 1.200.000 Ft volt. Azt hittem kiesek az orvosi székből.

Én úgy indultam neki, hogy max. 100.000 ft-ot vagyok hajlandó rászánni, de elég hamar rájöttem, hogy mennyire benéztem ezt az összeget.

Na szóval. András volt az, akit szaktudását illetően is a legjobbnak ítéltem meg, és az árai is messze a legjobbak.

Nekem minifém fogszabályzóm van, ez 155.000 Ft volt. És ez nem egy ív ára, hanem ez már mindkettőé, tehát alulra-felülre egyben. Van a hagyományos fém, ami 150.000 Ft. De szerintem azt az 5.000-et megéri, jóval kisebbek a brackettek.

Az esztétikusakat akkor nem is mondom, mert azok 50-100 ezerrel drágábbak.

De ez még csak maga a készülék...ezután sajnos számolni kell még egy nagyjából ugyanekkora összeggel, ami a későbbi kezeléseket fedezi.

Nekem -ha minden jól megy- olyan 350-400 ezer körül lesz a vége.

A készülék árát egyben kell kifizetni a ragasztáskor. A későbbi kezeléseket lehet részletekben, elég sokan vannak, akik 2-3 havonta fizetnek, 30-40-50 ezer forintot. Én minden alkalom után fizetek (2 hetente járok) általában 4-6 ezer forint közötti összeget.

Ami még nagyobb kiadás, az az elején a röntgen készítése, az olyan 8.000 Ft körül van. Ha az első konzultáció után (ez ingyenes) úgy döntesz, hogy Andrásnál csináltatod, akkor ő lefotózza a fogaidat minden irányból, és elkészíti a tervezetet, amit szintén lehet később fizetni, ez kb. 20 ezer ft.

Más most nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni. Gondolom nem nagyon dobódtál föl ezektől az összegektől, de sajnos ez ennyi.

Ja igen, még annyi, hogy gyerekkorban a fogszabályozás azért ingyenes, mert a kócos fogsor "fejlődési rendellenességnek" számít. Ha ezt 18 éves kor előtt nem csináltatod meg, akkor úgy veszik, hogy nem lehetett komoly a problémád.

18 éves kor után már szépészeti beavatkozásnak minősül. Tehát az ára nagyjából megegyezik a különféle plasztikai beavatkozások árával."

2010. júl. 8. 09:53
 14/18 A kérdező kommentje:

Kösz, hogy bemásoltad.

Tényleg durva árak vannak.

2010. júl. 8. 13:19
 15/18 anonim ***** válasza:
bocsi hogy egy kérdéssel szólok hozzá, de 18éven alauliaknak is ennyire sok?
2010. júl. 8. 14:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Az öcsém 18 éves kora előtt kezdte el a kezeléseket, neki csak a készüléket kellett kifizetnie. Az olyan 100.000 ft volt.
2010. júl. 8. 14:55
 17/18 anonim ***** válasza:
oké köszönöm
2010. júl. 8. 15:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Üdv.

Én már 8 hónapja hordok eggye. Az árakról annyit hogy egy 2éves kezelés simán belekerül 500ezerbe. Az én esetemben kb 1 milla lessz a vége vagy egy kicsit több is. (sajna mélyharapásom van és kell egy alsó állkapocsműtét is de ez az én gondom)

2011. szept. 5. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!