SOS! Hogyan zajlik egy gyökérkezelés?
18 éves vagyok és családi genetika,hogy rosszak a fogaink!
16 éves koromban már kihúztak egy rágófogat.
Ma beszélgettem Anyukámmal,hogy lehet,hogy ez lenne a megoldás arra,hogy ne kelljen már fiatalon pót
fogat csináltatni.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1;Érdemes lenne ilyen fiatalon mindezt megcsináltatni?
2;Hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás,illetve mi előzi meg?
3;Tulajdonképpen mit csinálnak a fogakkal ilyenkor?Kiölik az idegeket?
4;Ha ezt megcsináltatnám,akkor tovább megmaradnának a fogaim?
5;mennyire fájdalmas?
Köszi előre is válaszokat!
Üdv!
Szia!
Ebben azt hiszem bőven tudok felvilágosítást adni, mert hasonlóképpen az én fogaim is nagyon romlékonyak, úgyhogy már túl vagyok egy-két gyökérkezelésen.
1.Gyökérkezelni csak úgy nem fogják az egészséges fogat, erre ne számíts.
2. A dolog nagyon egyszerű, bemész kapsz egy csinos kis szurit (pont mint egy sima tömésnél) vársz egy kicsit és mehet a menet. Még jobb, ha csinálnak előtte röntgent, ilyenkor látják, hogy mi a szitu.
3. A doki kifúrja a fogad, majd ilyen tűszerű bigyókkal kotorászik benne, hogy a gyökércsatornákból kiszedje a fogbelet (idegeket?)
A következő lépéseket dokija válogatja. Van aki nyitva hagyja utána a fogat, mondván ürüljön. Van aki rögtön gyógyszeres tömést tesz bele. Lényeg a lényeg, x idő után szépen visszamész, közlöd nem fáj a fogad, kapsz egy próbatömést, ha még utána se fáj, akkor pedig egy végleges töméssel leszel gazdagabb.
4. Igazából, ez csak egy hosszabb távú ideiglenes megoldás. Ugyanis a gyökér-kezelt fogak halottak, tehát egy bizonyos idő után beszürkülnek, töredeznek. Tehát csak meghosszabbítja a fog "életét", nem menti meg.
5.Szerintem az összes fogászati beavatkozás közül a gyökérkezelés az, ami egyáltalán nem fáj. De ha mégis, akkor piszkosul:)
én egy kicsit rosszul jártam...
egy sima kis lyukat talált a doki, nem is tudtam róla, nem fájt a fogam előtte.
szuri nélkül kifúrta, ez se fájt, csak kicsit kellemetlen volt.
aztán amikor elkezdte betömni, na, akkor csillagokat láttam szó szerint, úgy belehasított a fájdalom, hogy soha nem éreztem még ilyet...
mondta, hogy hoppá, akkor itt valami nagyobb gáz van, jobban megnézegette, akkor mondta, hogy nah, gyökérkezelés, kaptam szurit, onnantól kezdve minden úgy ment, ahogy az első leírta.
nekem rögtön gyógyszeres tömést tett bele, pár hét múlva állandót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!