Milyen érzés a gyökérkezelés? Hogy zajlik?
Próbálom röviden: nincs életkorhoz kötve, legfeljebb annyi, hogy tejfogon nem csinálnak ilyet.
Akkor van rá szükség, mikor a fog korona része olyan mértékben károsodott, hogy egészen a fogbél kamráig el kell távolítani a felpuhult, szuvas részeket, vagy a fog gyökércsúcsa körül olyan gyulladás lesz, hogy kialakul egy gennyes terület (granulóma), ami nem tud kiürülni.
A kezelés általában érzéstelenítővel kezdődik. Utána eltávolítják a lukas részeket, megnyílik a fogbél üreg, láthatóak lesznek a gyökércsatornák. Ha több gyökerű a fog, mindegyikből el kell távolítani az ideget egy kis spirálszerű tűvel, amit a doktor kézzel beleteker a gyökércsatornába. Ha kitakarította a csatornákat, lehet, hogy pár napig nyitva is hagyja azokat, hogy ki tudjon ürülni a genny. Vagy gyógyszeres ideiglenes tömést rak bele, hogy megnyugodjon a folyamat. Néhány nap múlva megcsinálja a végleges tömést a gyökerekbe és utána fényre kötő "fehér" anyagból a koronát hozza rendbe. Ha minden jól sikerül, a fog még hosszú évekig szolgálhat téged.
Kb. ennyi, de kérdezz még, ha akarsz.
Háát 14 éves vagyok és egy fogam lyukasvolt. Betömték de nagyon érzékeny, pl ha a számon veszek levegőt, és a számat o alakban tartom, akkor ugye hideg lesz a levegő és fáj..... de csak pár másodpercig... én meg olyan vagyok, hogy mindig a legrosszabbra gondolok....
A fogorvost meg nem merem megkérdezni, mert nagyon undok... jó hogy nem harapja le a fejem..... tényleg, tudsz egy jó fogorvost Bp-n? (bocs, lehet hogy egy másik kérdésbe kéne azt tenni.....)
Előre is köszi!
Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, lehet, hogy csak fognyak érzékenységről van szó, ami kezelhető, gyógyítható.
Nem vagyok budapesti, de ismerem a szakma "krémjét". Ha nekem kéne valamit csinálni, én dr. Volom Andrásban bíznék meg: "Volom Dr. az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia és számos egyéb fogászati szervezet tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja. Számos cikk szerzője, rendszeresen tart előadásokat külföldön, fogászati könyvek társszerzője. Ismert tagja a nemzetközi fogászati előadói közösségnek." Itt a rendelőjének a honlapja, itt tanácsot is tudsz kérni: [link]
Ennyit tudok segíteni.:)
Válasz a 11-20 16:40-ra:
Lehet, hogy jó doki, de aranyárban dolgozik. Egy barátnőm megfenyegette, hogy feljelenti, mert 30 ezret kért egyetlen kezelésért, kb. 8 évvel ezelőtt! Aztán a doki utánaszaladt és bocsánatot kért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!