Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet valamit tenni az ellen,...

Lehet valamit tenni az ellen, hogy ne menjenek tönkre a fogaim?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, de már egy-két kivételtől eltekintve nincs is olyan fogam, amihez még nem kellett volna hozzányúlni. Már általános iskolás koromban is tömték, gyökérkezelték a fogaimat és most is csomót újra meg kell csinálni, akkor új fogak is tökremennek stb. Már elegem van belőle, mert állandóan fogorvoshoz kell járni ( amúgy félévente alapból el szoktam menni ), valamint nem is szépek a fogaim, mert foltosak, elvékonyodnak, elszíneződnek stb. Nem tudom, hogy ezzel mit lehetne kezdeni... Persze megcsináltatom meg minden mert hát most mit kezdjek vele,, de eszméletlen mennyiségű pénz megy el rá és még így is csúnya és úgyis lesz majd új probléma.

Amúgy mindig rendesen mostam a fogaimat, néhány éve fogselymet is használok, csak kis mennyiségben eszek-iszok cukros vagy savas dolgokat és nem dohányzom, nem kávézom meg semmi ilyesmi. Egyszerűen nem tudom, hogy még mit kellene csinálnom...

2018. nov. 28. 12:24
1 2
 11/16 kreténpali ***** válasza:
Ja, ha nem kérdezed meg mit jelent a híd simán tönkreb4sszák két szomszédos fogad. ha nem kérdezed meg mit jelent a gyökérkezelés és mennyire tartós, akkor tömés helyett kapod a terápiát. Ennyi.
2018. nov. 28. 16:31
 12/16 A kérdező kommentje:
Egyik sem az a típus volt, aki pl. csak pénzt akar kicsalni az emberből és át akar verni. Ez egy kisváros, itt mindenki tud mindent, mindenki ismer mindenkit stb., szóval elég gyorsan le tud épülni a páciensek köre, ha valakiről elterjed a hír, hogy kontár vagy csak a pénzre megy. Így én is direkt mindig olyanokhoz mentem, akikről azt hallottam, hogy jó dolgoznak, megbízhatóak, figyelmesek stb. Egyiküket sem nevezném trehánynak vagy ilyesmi, mindig mindenről tájékoztattak, elmondták a lehetséges következményeket vagy a választási lehetőségeket, még a ruhámra csöppent víz miatt is rögtön ugrottak, hogy felitassák, szóval tényleg nem egy henteshez járok, aki meglátja a fogat és rögtön az az ötlete, hogy “hát akkor húzzuk ki” és le se szja, hogy mi van a beteggel. Amíg lehetett, addig mind megpróbálta megmenteni a fogam, de volt amikor már azt mondták, hogy nem lehet vele mit csinálni. Olyan is volt, hogy előtte direkt megkérdeztem egy másik orvost is, hogy neki lenne-e más ötlete és ő is ugyanazt mondta, hogy attól a fogtól bizony meg kell válni. Szóval nyilván nem úgy történik ez, hogy rögtön kihúzzák és ennyi, nekem sem ez az érdekem, de annak sincsen semmi értelme, hogy nem engedem kihúzatni és akkor benne marad a számban a rossz fog és “őrizgetem”...
2018. nov. 28. 18:48
 13/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
Persze vannak olyan helyzetek, amikor már nincs megoldás.
2018. nov. 28. 20:58
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Tök jó, hogy mindenki abból indult ki hogy az orvosa le se szarja és csak pénzautómatának tekinti. Azt gondolom hogy nem kellene aláásni a kérdező bizalmát az orvosában. Minden a helyes szájhigiénén múlik. Lehet hogy a fogaid anatómiáját tekintve te szerencsétlenebb vagy, de a szuvasodás multifaktoriális. Ha helyesen mosol fogat és odafigyelsz rá, illetve a táplálkozásra akkor nem kellene, hogy ilyen sűrűn problémád legyen.

Esetleg próbáld ki, hogy megmosod a fogad, ahogy szoktad, utána egy plakkfestő tablettát elrágsz, így tudod ellenőrizni, hogy milyen a hatékonyságod és láthatod mely területekre kell jobban figyelmed.

2018. nov. 29. 00:19
 15/16 kreténpali ***** válasza:
Hát jó, kedves kérdező, akkor folytasd az utad!
2018. nov. 29. 09:17
 16/16 anonim válasza:
Mossá fogat
2018. dec. 19. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!