Lehet valamit tenni az ellen, hogy ne menjenek tönkre a
fogaim?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, de már egy-két kivételtől eltekintve nincs is olyan fogam, amihez még nem kellett volna hozzányúlni. Már általános iskolás koromban is tömték, gyökérkezelték a fogaimat és most is csomót újra meg kell csinálni, akkor új fogak is tökremennek stb. Már elegem van belőle, mert állandóan fogorvoshoz kell járni ( amúgy félévente alapból el szoktam menni ), valamint nem is szépek a fogaim, mert foltosak, elvékonyodnak, elszíneződnek stb. Nem tudom, hogy ezzel mit lehetne kezdeni... Persze megcsináltatom meg minden mert hát most mit kezdjek vele,, de eszméletlen mennyiségű pénz megy el rá és még így is csúnya és úgyis lesz majd új probléma.
Amúgy mindig rendesen mostam a fogaimat, néhány éve fogselymet is használok, csak kis mennyiségben eszek-iszok cukros vagy savas dolgokat és nem dohányzom, nem kávézom meg semmi ilyesmi. Egyszerűen nem tudom, hogy még mit kellene csinálnom...
Néhányat már ki is kellett műteni, mert akárhányszor lett megcsinálva mindig újra fájt és addig lettek farigcsálva, hogy a végén már azt mondta az orvos, hogy azzal már nem lehet mit kezdeni.
2018. nov. 28. 12:26
2/16 Ypszilon1980 válasza:
Semmit nem tudsz tenni, genetikai dolog. Nekem is ilyen korban kezdődtek romlani a fogaim, azóta is szenvedek velük. Megcsináltatod és ennyi...
2018. nov. 28. 12:27
3/16 A kérdező kommentje:
És akkor 25-30 éves koromra nem is lesz fogam vagy mi? Mert az egy dolog, hogy betömik újra, újra és gyökérkezelik stb. és akkor egy ideig oké, de ha a vége az összesnek az, hogy “hát azt sajnos már nem tudjuk megmenteni”, akkor az azért elég gáz... Arról nem is beszélve, hogy irdatlan mennyiségű pénz. Egy-egy pótlás sem olcsó, sőt még csak a tömésért se fizettem még 10.000 alatt, de azért azt még az ember valahogyan kifizeti alkalmanként, de ha mindegyik fogam tönkre fog menni, akkor az már egy vagyon.
2018. nov. 28. 12:32
4/16 anonim válasza:
Napi 2 fogmosás minimum, és tényleg figyelj a cukor meg a savas italok bevitelére. Ennél többet igazából nem tudsz tenni. Esetleg az lehet még hogy ha nem helyesen mosol fogat és a nem öntisztuló helyeken marad egy csomó plakk, az okozhat gondot. Egyébként ha helyesen ápolod a fogaidat akkor nem kellene hogy szuvasodjanak.
2018. nov. 28. 12:33
5/16 anonim válasza:
szerintem a legtöbb embernek 20 éves kora előtt megy tönkre a foga nekem legalábbis azóta nem változott ami lukas abból tört le egy darab
2018. nov. 28. 12:35
6/16 kreténpali válasza:
Keress egy jobb fogorvost. Olvass utána mit miért csinálnak, ne hagyd hülyeségre rábeszélni magad.
Ne légy tutyimutyi, állj ki magadért!
2018. nov. 28. 12:38
7/16 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Nekem folyton van valami, amit egyszer megcsináltak az újra elkezd szuvasodni vagy begyullad. Egyetlen egy olyan fogam nincsen, amit egyszer megcsináltak és azóta úgy is maradt... Szóval nem gondolnám, hogy ez 20 éves korom után változna, bár jó lenne.
Amúgy szerintem normálisan àpolom őket, a kérdésben leírtam. Mások öntik magukba a kávét, üdítőket, eszik a csokikat meg cukrokat és még csak feleannyit se járnak orvoshoz, mint én. Én ennél jobban már nem tudok odafigyelni erre, ennyiből fényevőnek kellene lennem vagy nem tudom.
2018. nov. 28. 12:41
8/16 A kérdező kommentje:
Eddig öt fogorvosom volt. Az első a körzeti, aki valóban nem vált be annyira, a többi pedig mind magánrendelés. Az utóbbi néggyel mind elégedett voltam, de pont azért váltottam, hogy majd esetleg hátha egy másik tud mondani valami újat vagy ilyesmi, de nem. Voltam olyannál is, aki már nagyon régóta csinálja és olyannál is, aki még fiatalabb, hátha esetleg már máshogyan tanulta/gondolja és ilyenek, de ugyanaz. Mind nagyon rendes, aranyos, kedves, figyelmes stb., de egyikük sem tudott ezzel mit kezdeni. Elmondták, hogy mi micsoda, mit fognak vele csinálni, miért stb., de én ehhez nem értek és nem gondolnám, hogy nekem kellene így felülbírálni az orvos döntését, hiszen ő a szakember és nem én.
2018. nov. 28. 12:49
9/16 kreténpali válasza:
"hiszen ő a szakember és nem én."
Ez tök logikus, de egyedül a te érdeked, hogy jól megcsinálják, a szakembernek sem érdeke, sem motivációja. Ha azt látja, hogy szarsz bele, akkor meg főleg.
Nem felülbírálni kell, hanem felkészültnek lenni hogy észrevedd, amikor a szakember sz4rik bele, nem felkészült vagy átk úr és akkor könnyed búcsút venni és tök mindegy, hogy orvosról vagy gázszerelőről van szól.
2018. nov. 28. 13:54
10/16 Ypszilon1980 válasza:
Nekem a fogorvosom nemrég mondta, hogy az egyik fogammal nem tud mit kezdeni, gyökérkezelt, letört, stb., ergo ki kell húzni, de mivel nem fájt meg más miatt visszarendelt, mondta, hogy döntsem el mikor húzza ki.Amikor visszamentem akkor meg rákérdeztem újra, hogy azzal akkor mi legyen, nem-e lehet mégis valamit tenni, rákérdeztem egy eljárásra, hogy azzal nem-e lehet megoldani, erre kibökte, hogy megpróbálja felépíteni akkor. Tehát ha nem kérdezem meg és nem tudatosítom, hogy nem szeretném kihúzatni, akkor már nem lenne. Nem felülbírálod ezzel, csak szeretnél mindent tudni, hogy mik a lehetőségek. Azért volt nekem ez fontos, mert nekem mondtak valamit, de nem tudtam, hogy ő ilyet csinál-e, én fogamon lehet-e, mert ha ez megoldás lett volna, akkor keresek olyat aki csinál ilyet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!