Ma kihúzták az egyik fogam! Mi ilyenkor a teendő, mire vigyázzak az elkövetkező napokban?
5-fél 6 körül húzták ki jobb alul a leghátsót!
Azóta zsebkendőt harapok a seb helyére,de még mindig vérzik, vajon mikor múlik el? Vettem be fájdalomcsillapítót,szerencsére nem fáj,pedig azt hittem fog.
Azt mondta a doktornő h egy ideig ne öblögessem de mégis meddig? És fogat hogy mossak akkor így?
Szedtem rá gyógyszert is mert nagyon be volt gyulladva,és húzás előtt mondta a doktornő h még mindig gyulladásban van,ez mennyire hátráltathatja a gyógyulást?
Visszamenni akkor ezzel már nem kell (nekem nem mondta h menjek)?
Köszi a válaszokat.
Az esti fogmosást hagyd ki, vagy esetleg szájvízzel öblítsd ki úgy a szád, hogy belekortyolsz, előrehajtod a fejed,és óvatosan kiköpöd. Fogmosásnál óvatosan kell bánni a kefével, mert a sebet nem szabad kitisztítani, az alvadt vérnek ott kell maradni, egyfajta módon zárja a sebet. Erre pár napig figyelni kell.
Három napig tilos tejterméket enni a bakteriális fertőzések miatt.
Ha nem nagyon vérzik, akkor vedd ki a zsepit, el fog állni idővel.
Ha nagyon vérzik, és úgy látod nem apad, akkor tessék visszamenni ügyeletre!
Egy dolgot ne csinálj. Ne mosd meg fogkefével egy pár napig.
Én megmostam, erre kimostam a sebet, mármint a varrat, aztán belement a kaja a lukba és úgy begyulladt, azt hittem megdöglök, visszamentem a dukihoz, kitisztította, aztán azt mondta amíg nem gyógyul be, addig ne mossam.
Csak hát ugye mondani könnyű, mert az ember szája megrohad a sok vértől, és azért jó lenne megmosni.
Na mind1, csak szóltam, hogy erre vigyázz, s akkor 1 hét alatt begyógyul szépen és nem kell visszamenni.
fogászati asszisztens vagyok.
ne öblögess! zsepit vedd ki, nyálad nyeld le, az ha kicsit szivárog nem baj.magasabb párnán feküdj.
holnap reggel étkezés után a fogakat és a sebet is ugyanúgy megmosni, különben beleromlik minden. ne sajnáld magad, meghálálja a seb. egy két torokfertőtlenítőt szopogass el a következő napokban.
és tejterméket 4-5 napig ne fogyassz.mielőbbi gyógyulást:D
Mit jelent az hogy "különben beleromlik minden"? Akkor mossam vagy ne a sebet?
Köszi a tanácsokat!
Enni nem akarok egyáltalán semmi olyat ami ott maradhatna, + mindenhol azt írják h ne mossam ott:
viszont amit még nem tudok: a zsebi még mindig ott van a vér miatt, de ez hátráltathatja a vérrög kialakulását és a seb gyógyulását? Nem merem kivenni a vér miatt, meg félek h véletlenül szívogatnám a sebet.
Nekem másfél hónap alatt 3 bölcsességfogam szedték ki, műtéttel. Én nem mostam fogat kb 2 napig...sőt ki se tudtam erőst nyitni a számat. Másnapra feldagadtam...kb 2 nap után kezdett lohadni. Amíg nem mostam a fogam csak öblögettem. A szám büdi volt(a tesóm már nem is ült mellettem)...de ilyenkor ez érdekelt a legkevésbé.
Az első kettő nekem is nehezen ment. A harmadikat nemrég húzták...most is fel vagyok dagadva, de már kezdem megszokni. Két hét múlva húzzák a negyediket.
A zsebkendőt szedd ki. Nekem nem vérzett, a nyálam mikor felgyülemlett kiköptem, de csak óvatosan(inkább végig folyt az ajkamon). A fogmosást nem ajánlom, mert könnyen felsértheti a sebet és később fog begyógyulni. Tudom a szakemberek nem ezt ajánlják...én legalább keresztül mentem egy párszor ezen.
Ajánlom a nurofent, a kamilla teát...ezek fertőtlenítenek. Próbálj ne enni kenyeret, mert az apró morzsák bemehetnek a lyukba. De gondolom a doki bevarrta és ennek az esélye lecsökken a negyedére. Egy hét múlva már minden a régi lesz. Jaah...minusz egy fog.
Remélem tudtam segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!