Foghúzáss után fáj a fogam, ez normális?
Csak azért kérdezem, mert foghúzás után egy pár napig fáj a helye. A többi a feszegetéstől fájhat. Ráadásul 2 fog azert nagyon nagy sebet hagy. Az hogy mennyi ido, amig begyogyul a seb, az attol is fugg, hogy osszevarrtak vagy nem. Nekem volt mar huzasom, amit osszevartak, meg olyan is amit nem. Nyilvan ha osszevarrtak az gyorsabban gyogyul. Nekem elozo het hetfon huztak a jobb also 6osomat, az is eleg durva huzas volt, meg a csontbol is furtak/csiszoltak valamennyit. (Nem ertek hozza, de miutan kihuztak, meg furtak a csontot). Ma voltam varratszedesen, szepen ossze van huzodva, egyaltalan nem faj, mar par napja fajdalomcsillapito nelkul vagyok. Nyilvan nem gyogyult be teljesen, annak kell par honap. De akkor mar nem kene fajnia.
Ha nemreg huztak akkor a szajvizet sztem felejtsd el, ugyanis oblogetni tilos. Nem tudom ezekrol mennyire tajekoztattak. Keruld a forro, csipos, magvas, tejes eteleket, es ugyelj a higeniara, probald meg a tobbi fogadat nagyon ovatosan mosni, a sebszeleket pedig megovatosabban tisztan tartani. Ha faj fajdalomcsillapito, ha nem mulik a fajdalom napok mulvan se, akkor menj vissza, mert lehet, hogy begyulladt.
Teljesen normális a fájdalom ennyi idő után! Fájdalomcsillapítók közül nekem az Algoflex Forte vált be foghùzás után. Egyébkènt az ibuprofen hatóanyagù fájdalomcsillapítók a legjobbak erre a cèlra. Aszpirint nem szabad szedni, mert elindítja a vèrzèst!! Öblögetni, szívogatni, köpködni nem szabad, mert kieeshet a vèrdugó ès akkor nagyon nehezen fog csak begyógyulni. Viszont a többi fogat meg kell mosni óvatosan.
Dagadásra a jegelès lehet megoldás. A jégakkut ne közvetlenül tegye az arcra, hanem csavarja textíliába. 3-4percig tartsa az arcán, majd pihentesse 10 percig, aztán ismételje.
Ha a fájdalom nem múlik pár napon belül, menjen vissza az orvoshoz, mert lehet, hogy begyulladt a fogmeder.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!