Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzóra lehet kérni...

Fogszabályzóra lehet kérni színes breketteket? És ha az orvos azt mondja, hogy nem lehet, akkor mi lehet az oka? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nyáron lesz a szabályzás, és eléggé pökhendi az itteni támogatott doki. Flek azt fogja mondani, hogy nem fog rárakni színes breketteket :S Pedig nagyon szeretném, mert nem akarom, hogy olyan csúnya fém brekett legyen :S
2010. jún. 24. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Az egyik osztálytársamnak színes brekettek voltak a fogszabályzóján (vagy 4féle színben), szóval biztos, hogy csinálnak ilyet.
2010. jún. 24. 14:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább színtelent kérjél.
 3/10 anonim válasza:

uganez a problémám nekemis:)

itt a városba csak 1 fogszbis van (ugye az támogatott) és nemakarok olan súnya fémes **:D jobb a szines..bnőmnek is szines van..csak nemitt csináltatta:D

pl zöld kék sárga stb:S

várjuk a válaszokat:D

4/10 A kérdező kommentje:
A színtelen sajnos elég csípős árú...
2010. jún. 24. 14:22
 5/10 A kérdező kommentje:
14:21-nek: Én ha lehet 2 színűt szeretnék, világos és sötét rózsaszín :D De ha meg 1 színben lehet csak, akkor rózsaszín :D
2010. jún. 24. 14:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként azt a fogszabályzó megrendelése előtt mondani kell, ha színeset szeretnék?
2010. jún. 24. 14:24
 7/10 anonim ***** válasza:

szerintem kérdezd meg :)

nekem amikor először mentünk a doki elmagyarázott mindent és megkérdezte azt is,hogy milyen színűt szeretnék,tök rendes volt

2010. jún. 24. 14:45
 8/10 A kérdező kommentje:
:O Tőlem nem kérezett semmit se :S
2010. jún. 24. 15:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem kell előtte mondani, hogy színeset szeretnél, mert bármilyen fogszabályozóból tudnak elvileg színeset varázsolni, kivéve az önligírozó készülékeket, de neked úgysem olyan lesz. Nem a brekettek színesek ugyanis, hanem a kis gumikarikák, amik a brekettekbe szorítják az ívet.

Egyébként általában lehet kérni, de nem minden esetben. Nagyban kezelés- és dokifüggő. Nekem az elején lehettek színes gumijaim kb. 3-4 hónapig, aztán kb 12 hónapig fémmel volt rögzítve az ív a brekikhez, szóval ha akartam volna se lehettek volna színesek. Aztán kb. fél éve megint kaphattam 2 hónapig színes gumikat, de aztán megint lecserélte a dokim fémre. Azóta is fémmel rögzíti megint.

Szóval az szinte biztos, hogy nem lesznek végig színes gumijaid, de az is valószínű, hogy legalább 1-2 hónapig élvezheted eme előnyöket. De ha szerencséd van, lehet, hogy neked csak 1-2 hónapig lesznek fémmel rögzítve, utána végig a gumis-korszakodat élheted. :)

2010. jún. 24. 15:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél :)
2010. jún. 24. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!