Intraorális homokfúvós fogkőleszedés? (jó lenne ha fogorvosok is válaszolnának)
A fogköveket ultrahanggal, de még "homokfúvással" is eltávolítják-
ahogy olvastam és néztem a videokat.
De ugy tűnik h nálunk sajnos ilyen nincs.
Pedig fogszabim lesz és félévente szeretném leszedetni a fogkövet.
Sajnos pont a fogkövet soha nem szedettem le és kikellett húzni egy fogamat.Ezért is kell fogszabi. De fogszabi hordása közben is szeretném leszedetni a fogköveket.
Nálunk egy fogorvos csinál ilyet,de nem vagyok benne biztos mivel azt tavaly olvastam és most nem találom.
Azt írta h van ultrahangos és van homokfúvós is. Kifejezetten a fogszabisoknak van a homokfúvós.
De most nem találom. Majd felhívom s megkérdem.
Csakhogy máshol az van írva h ultrahangos fogkőeltávolítás van és hozzá csak kiegészítésként van a homokfúvós.
Most a homokfúvós az mindenképpen kiegészítő eljárás vagy külön van és azzal is lehetséges eltávolítani a fogkövet?
Pesten lévők azt mondják h náluk külön is van.De nem adok a véleményükre, mivel sokszor jártam úgy h nem is volt nekik igazuk.
Köszi a válaszokat.
A kettő dolog teljesen másra való!
A fogkő eltávolítása ultrahanggal történik. A homokfúvóval nem lehet fogkövet eltávolítani, az polírozásra való. Nem minden esetben polírozunk homokfúvóval, csak akkor, ha indokolt, pl nehezen elérhető fogközi elszíneződések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!