Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bp Mària utcai szàjsebészeten...

Bp Mària utcai szàjsebészeten (Semmelweis) a bölcsességfog mütétet altatàsban végzik vagy csak érzéstelenìtenek?

Figyelt kérdés
2018. aug. 25. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Miért altatnának egy foghúzáshoz? :D
2018. aug. 25. 14:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Mind a 4 fogam az iny alatt van, nem nottek ki, az alsok raadasul fekvo helyzetben vannak a rontgen szerint. Szoval nem sima foghuzas, ezert kerdeztem.
2018. aug. 25. 15:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szajsebeszeten altatasban szoktak végezni.
2018. aug. 25. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
raadasul ez mutet, nem huzas, szoval tuti hogy altatasban lesz.
2018. aug. 25. 15:18
 5/8 anonim válasza:

esetleg elvégeztetted már a műtétet? milyen volt? altattak? az orvosok?

(én is műtét előtt állok)

2019. szept. 24. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Velem is ez van, érdekelne, ha már túl vagy rajta, milyen volt.
2019. okt. 2. 19:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Én inkább félnék az altatástól, mint a műtéttől. Bár itt amúgy is max. bódításról lehetne szó.
2020. jan. 10. 21:06
 8/8 Ferrari02 ***** válasza:

Bár gondolom már túlestél a bölcsességfogak eltávolításán, azért leírom, hátha még érdekes lehet másoknak.

Nem jár altatással, csak érzéstelenítik az adott helyet. Sajnos én is úgy jártam, hogy vízszintesen nőttek, vagyis inkább nem fejlődtek ki.

Véséssel, fúrással jár, majd a végén összevarrják a helyet. Igazából nem sokat érzel a beavatkozásból, a gyógyulás az, ami fájdalmas.

Úgy tudom, hogy altatásban csak a speciálisabb eseteket szokták, ha indokolt az állapotuk miatt (pl.: komolyabb neurológiai betegség).

Magán praxisban természetesen más a helyzet, ott úgy történik ahogy kéred, ha van alkalmas berendezésük.

2021. jan. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!