Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek megnyugodhatok...

Szerintetek megnyugodhatok vagy nekem van igazam ebben az ügyben?

Figyelt kérdés

kb 2.5 hónappal ezelőtt megnagyobbodott nyirokcsomókat vettem észre magamon, Uh ki is mutatta, de a legutolsó szerint már csökkent a méretük ( nyak, hónalj, lágyék). Nem tudom fontos-e de megemlítettem. Bal alsó bölcsességfogamat kihúzták, majd a jobb oldalamon az egyik tömésem kijött, azt a fogorvos szépen betömte. Kértem egy panoráma felvételt, amin az látszott, hogy a jobb alsó bölcsességfogam 90 fokkal elvan fordulva, lyukas is az a része ami kint van, mindenképp ki kell operálni.

Elkezdtem Listerin szájvizet használni, de nagyon csípett így abbahagytam.

Ekkortájt éreztem a nyelvemmel, hogy a jobb alsó ínyem belül mintha kissé érdes lenne, tükörben megnézve fehér volt. Ez volt kb 1 hete.

Neten rákeresve leukoplákiát diagnosztizáltam magamon.

Másnap elmentem a körzeti fogorvosomhoz, aki belenézett a számba, a lámpát fel se kapcsolva azt mondta,, hogy csak feszes az ínyem.

Nem hittem neki, elmentem egy magánhoz aznap délután, aki azt mondta, hogy lehet hogy az, de nem aggódjak miatta, max ecsetelni kell majd.

Természtesen nem adtam fel, elmentem a szájsebészetre, ahol azt mondták nem gondolnák hogy az lenne, ne aggódjak.

Hétvégén egy magán szájsebészhez mentem, aki kiműtötte a bölcsességfogamat, és azt mondta hogy szerinte nem az, ne olvassak utána neten a dolgoknak.

Tegnap elmentem egy füll-orr-gégéeszhez aki szerint nincs baj, nyugodjak meg, de ez a terület inkább a szájsebészekhez tartozik.

Ma reggel elmnetem egy közeli fogorvoshoz is, akinek kivan írva hogy a fog és szájbetegslégek orvosa, megmutattam neki, látta is hogy fehér, de azt mondta a leukoplákia nem így néz ki, meg hogy fehér a szájpadlásom is, de másnak is látott már ilyet, ne aggódjak, de nem tudja mi.

vasárnap ha megyek varratszedésre megkérdezem mégegyszer a szájsebészt, illetve csütörtökre is be vagyok jelentve egy fogorvoshoz, 22-re pedig egy szájsebészhez.

nem tudom, vannak-e itt fogorvosok, szájsebészek vagy akik kicsit is értenek hozzá, de lehet hogy túlparázom a dolgot vagy pedig igazam van?

Hozzáteszem kissé hipohonder vagyok.

28 éves vagyok, nem iszok nem dohányzok.

szívesen veszem, az ötleteket, hozzászólásokat

köszönöm

2018. aug. 7. 15:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Na jó, te tuti troll vagy.
2018. aug. 7. 19:33
 12/19 A kérdező kommentje:

nem!

és viccet félretéve tényleg nem. 1 hete nem alszom nyugodtan..

2018. aug. 7. 19:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Pontosan olyan vagy mint a barátnőm! :D Az ilyeneknek magyarázhat az ember. Olyan qrvajó nektek, hogy nincs más problémátok, csak azon b4szkódni, hogy milyen nem létező betegségetek van...
2018. aug. 7. 20:01
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor mond meg mi a baja a szamnak?

Miert gobdolta 1 orvos hogy lehet hogy az?

Miert nem tudjak mi az akkor?

Es hogy szamolnal el a lelkiiereteddel ha utolag kiderulne hogy mivan, es mikor sebesz keze alatt fekszel kiderulne megelozhetted volna ha kicsit utanajarsz...?

2018. aug. 7. 20:20
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Neked pszichiáterre lenne szükséged nagyon gyorsan.
2018. aug. 8. 10:59
 16/19 anonim ***** válasza:
nem olvastam végig. de ha megnagyobbodott nyirokcsomóval, ha 2 hét alatt nem csökken, akkor hematológiára menj. Sok rákos ismerősöm kapta már meg a hipochonder kifejezést, orvosoktól. Emiatt túl sokat csúszott a kezelésük...
2018. aug. 8. 11:20
 17/19 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom, mi van a szádban , de jellemző, hogy nem veszik komolyan azt akiről később kiderül, hogy komoly baja van. Legalábbis a kórházban a betegtársaimtól ezt tapasztaltam.
2018. aug. 8. 11:52
 18/19 A kérdező kommentje:

Hematologian mar voltam. Akkor az UH- on mar csokkentek a nyirokcsono meretek.

Kedden megyek paradontologiara, szajsebesz elkuldott biopszoara.

2018. aug. 8. 12:54
 19/19 anonim válasza:
Tudom régi kérdés de mi lett végül?
2020. júl. 23. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!