Egy fogorvos beköthet infúziót?
Mármint,van joga hozzá, hogy infundáljon, és vénás injektciót adjon be?
Mármint, az egyik családtagjának be kell adni egy Notropil injektciót, ami keringést segíti. Ő otthon beadhatja? Tehát be tud adni infúziót, és van joga hozzá?
Már egy diplomás ápoló is beköthet, úgy tudom, akkor ő is , nem??
És a fogorvosi képzés/5év/ , miben különbözik a képzési elve, módszertana,stb.. , mint az általános orvosi képzéstől/6év/??
Őknekik nem kell járniuk boncolásra?
Kösz mindenkinek! Ment a zöld kéz!
ÉS a fogorvosok, értenek pl. ahhoz, hogy mikor miylen infúziót, gyógyszert kell beadni?
Ők tudnak vénát szúrni akkor?
ÉS újraéleszteni tudnak?
Van annyi tudásuk, mint egy háziorvosnak?
"Van annyi tudásuk, mint egy háziorvosnak?"
Na ezt háziorvosként kikérem magamnak! A háziorvos egy SZAKORVOS!!! a fogorvos önmagában meg egy alap orvosi diploma. Egy háziorvos tudása alapesetben semmivel sem kevesebb, mint mondjuk egy belgyógyászé, vagy sebészé!
És köthet be a fogorvos Nootropilos infúziót, elvileg be is tudja.
Mindenkinek ment a zöld kéz!
De az utolsónak nem ment a zöld kéz, mert nem igaz, hogy mindenki először az általános orvosit járja, ki és utána szakosodik x évet! Ez nem igaz! A fogorvosnak NEM kell járni általános orvosira, ő egyből fogorvosi /FOK/ képzésre jelentkezik,illetve jár. Fogorvos NEM végez általános orvosit!! Ezt én már tudom...
És a fogorvosi képzésen, ami CSAK 5 év, és NEM 6+6, ott a hallgatóknak kell járni boncolásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!