Kiújuló afta ellen mit tudok tenni?
Sziasztok!
Régebben nem nagyon volt aftám, vagy csak ritkábban.
Most azonban már a harmadik afta jön ki a számban kb két hónap leforgása alatt, és nagyon fáj, lassan gyógyul alig tudok enni és beszélni tőle..
Nem tudom mitől lehet, de már megőrülök tőle. Pont nemrég voltam más miatt vérvételen, ott midnen értékem rendben volt, így nem tudom mi állhat a háttérben.
Ez ellen, meg úgy önmagában a fájó afta ellen mit tudok tenni? Sós vízzerl öblögetek, fokhagymát eszek, de semmi.
Nekem is folyamatosan van. Amit en kitapasztaltam es tanacsolok, sok olyan zoldseget egyel ami egyben fertotlenit: hagymafelek. Ha mar kijott akkor nekem a patikaban ajanlottak a glycosept-et ez nagyon csipni fogja de a 3 ecseteles utan mar kevesbbe fogod erezni. Vannak meg mas kenocsok anaftin (nem valt be nekem) ebbol meg van oblogeto is, amit fogmosas utan ajanlott. Ha megelozesrol van szo a hagyman kivul meg a gyakori fogkefe cserelest, ne igyal tobb ember utan, ne hasznald ugyan azt a palackot tobbszor, ne dohanyozz (semmi anti dohanyos velemeny, de ha sebes lesz a szaj es cigit szivsz, a nikotin belemehet es begyulladhat). De lehet allergia is a hatterben, en a paradicsomra vagyok allergias, de oda vagyok erte, es nem tudok leszokni rola.
Meg lezersugar kezelesre mehetsz el a fogorfoshoz, nem tudom hogy segit valamit ha mar kijott.
Remelem segitett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!