Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez leuklopakia vagy fertőzés?

Ez leuklopakia vagy fertőzés?

Figyelt kérdés

Kb egy hete megjelent a nyelvem alatt oldalt egy afta.néha Hőemelkedés meg mintha torok kaparásom is volt . Az afta még mindig meg van , náthás vagyok és hogy nézegettem a torkom , hátul a bölcsesség fog mögötti részen ahol már véget ér a fogsor ott hosszában ilyen fehéres elszíneződés megy lefelé , benne ilysn piros hajszál erekkel itt ott . Mellete a mandulám felett is van olyan fehér folt de az kicsi és kör alakú. A mandulám mögött(mindkét oldalon ) meg mintha túró darab ragadt volna.( Onnan jött a túrós hasonlat hogy pár napja túrós palacsintát ettem . De persze nyílván nem az) a uvulám meg a torkom ilyen sárgás rózsaszínos árnyalatú. A torkomon vannak ilyen rózsaszínes kör nem tudom mik. Hátul a foginyem halvány rózsaszín. Ez torok gyulladás vagy mi ? Idáig nem figyelgettem a torkom , meg igazából csak az a fehéres lepedéknek kinéző valami idegesít. Kaparásra nem jön le. Amúgy 17 éves vagyok , még életemben nem dohányoztam és nem is fogok , alkoholt meg csak akkor iszok ha nagyon muszáj (ünnepek kor) . Ja és valószínűleg nyáron lesz fogszabályzóm .

A nyelvem is fehér lepedékes de az kaparásra le jön . Utánna olvastam a neten , hát nem kellet volna. Onnan is jött a leuklopákia lehetősége is meg hogy ebből ki alakulhat rák . Szerintetek mi lehet ? Pár nap múlva megyek orvoshoz , igaz teljesen más miatt de azért megmutatom majd neki . Ilyen fehér elváltozás lehet afta miatt ?

2018. máj. 28. 18:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Távdiagnózist egy orvos sem tud adni, nemhogy egy mezei gyakoris kommentelő. Nagyon jól tetted hogy észrevetted a dolgod, mutasd meg a dolgot az orvoshoz, legfeljebb továbbirányít fülorrgégére!

Viszont a leukoplákia az egy rákMEGELŐZŐ állapot (már ha leukoplákiád van), ha figyelnek rá akkor az égvilágon semmi bajod nem lesz.

2018. máj. 28. 23:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez vírusos fertőzés szerintem. Nekem is volt már hólyagos a torkom.
2018. máj. 29. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!