Ebbe tényleg bele lehet halni?
Bedagadt az arcom, kb egy borsónyi csomó érezhető az arcomon, az államnál. Egyik fogam sem fáj, a doki viszont azt mondta húzni kell.
Nem tudta pontosan melyiket így azt mondta mondjam meg melyik fáj, de egyik se fájt. Röntgenre ilyesmire nem akart küldeni, én viszont így nem hagytam, hogy találomra húzzon egyet. Mire azt mondta, hogy kórházba fogok kerülni ha nem húz, mert a gyulladás le fog terjedni a szívemre. Akár bele is halhatok.
A háziorvosommal beszéltem, ő írt antibiotikumot, mert azt mondta hogy azt muszáj nem is értette miért nem írt, de ő nem mondott semmit erre hogy ha nem húz, kórházba kerülök...

Most 5 napos lesz az antibiotikum kúra, 3x2 dalacint kell szednem ezért is kezdtem aggódni hogy tényleg mekkora is a baj.. de ennyi idő alatt magánba nem kapok időpontot. Röntgent tudnék csináltatni mondjuk, de tényleg csak az sztk-s fogászhoz tudnék visszamenni.
Az antibiotikum nem "tünteti el" a gyulladást?

Az igaz hogy rámehet a többi szervre (szív, vese...), azonban amíg fel vagy dagadva, addig a röntgenen nem látszódna semmi sem (a genny miatti duzzanat kitakarja/eltorzítja a lényeges részt). A foghúzás csak legvégső megoldásnak jó. Először is le kell vinni a gyulladást: antibiotikum, a fog megnyitása, szükség esetén az arcon vagy az ínyen is lehet nyitni egy fistulát ahol ürülni tud a genny.
Én első körben azt mondanám, hogy ha a tünetek alapján nem azonosítható a fog és a hidegpróba se jön be, akkor meg kell nyitni (kifúrni, kiszedni az ideget) azt amelyikkel láthatóan nagyobb probléma van (a sorban a legszuvasabb, vagy ahol a legmélyebb az ínytasak). Fúrás közben egyértelműen kiderül hogy milyen mély az a szuvasodás, illetve érzi-e a fog vagy elhalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!