Gyökér kezelés vagy foghúzás?
Nekem volt egy fogam ami nagyon fájt, gyökérkezelték azóta kb 5 év eltelt és még mindig megvan nem kellett kihúzni
mivel nem fog visszanőni előszőr gyökérkezeltesd csak akkor húzd ki ha nagyon muszáj vagy ha annyira rossz állapotban van
volt nekem is hátul olyan fogam ami nagyon fájt én kihúzattam de csak mivel hátul volt mert nem feltünő de gondolom fiatal vagy ha lehet inkább tartsd meg a fogad ha után is próbléma lenne akkor még mindig ott a húzás
2-es vagyok, tudod mit, csinálsz, amit akarsz.
Gyökérkezeltesd, aztán ha megszívod, úgyis ki kell szedni.
Ha felmerül a gyökérkezelés lehetősége és fontosak a saját fogaid, akkor mindig meg kell próbálni. Persze időt, energiát kell rászánnod, és ennél a terápiánál mindig fennáll a sikertelenség lehetősége, főleg ha amúgy nagyon bibis fog volt.
Egyébként nem rosszaságból mondják, ha húzni kell, a körzetes orvos pont a gyökérkezelésért kapja a legtöbb pontot, maszek dokinál pedig szintén többet ér, mint egy foghúzás. Szóval ha ránézett és ezt mondta, akkor tényleg ramaty állapotban lehet, nem tartom kizártnak az sem, hogy esetleg a többi fogad is eléggé destruált, ilyenkor felajánlják a húzást is, döntse el a beteg mit akar, fontos e neki, mert így ránézésre nem ez a tapasztalat. Mindenesetre ha azt mondta, hogy meg lehet próbálni, akkor sztem próbáljátok meg, de tényleg tartsd szemelőtt, hogy sokat kell majd visszajárnod, a kezelés nem akkor ér véget, mikor a fájdalom megszűnik, hanem mikor az orvos azt mondja, elkészült. Ez akár 3-4 alkalom is lehet. Sokan csinálják azt, hogy akutan elmúlik a fájdalmuk, aztán a kezelés felénél lelépnek, majd 1 év múlva visítva verik az orvos ajtaját, hogy jaj de nagyon fáj, aztán az orvos darabokban bányászhatja ki a kiidegelt fogat (ezek annyira szét szoktak ilyenkor rohadni, hogy ki se lehet venni egyben, sokszor olyan állaguk van már, mint a zselének, így ráfogni sem lehet). Szóval az orvos sem akar magával kicseszni, holott még egyszer mondom, több pénzt kap a gyökérkezelésért, mint húzásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!