Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyibe kerül akkor most a...

Mennyibe kerül akkor most a fogszabályzó tervezése?

Figyelt kérdés

Egy fogászati rendelő honlapján szerepel, hogy a fogszabályzás tervezés náluk X ezer forint. Most hívtak (vissza) telefonon, hogy a múltkori mintavétel után mehetek a következő megbeszélésre - és vigyek több, mint 2X ezer forintot magammal.

Lehetséges, hogy a tervezés annyiszor X ezer forint, ahány fogsorra végzik el? Tehát ha csak egyikre készítették volna, akkor lenne X ezer, de mivel most kettőre lesz, ezért kétszeres? Ha ez így volna, akkor szerintem az lenne a fair, ha odaírnák a honlapra, hogy ennyi ezer forint - per fogsor. Vagy rosszul gondolom? (Igen, megkérdezhetném - meg is fogom - de az első találkozásunkkor még nem ekkora összegről volt szó, aztán más van a honlapjukon, most meg megint mást kell vinnem magammal - szóval mielőtt odamegyek, szeretném tudni, mire számíthatok. Ha nincs igazam, akkor az is rendben van).

2018. máj. 9. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt tőlük kellene kérdezni. Lehet, hogy van konzultációs díj, vagy egyéb járulékos költség. Érdemes esetleg egy árajánlatot kérni a teljes procedúrára, ott kiderül, hogy mennyi az annyi.
2018. máj. 9. 22:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. Nos, tegnap ott voltam és elég furán éreztem magam... Most találkoztunk másodszor és - most már ez nem lehet véletlen - most sem kaptam számlát tőlük. Ismerőseim azt mondják, velük is megesett és hogy ez nem meglepő. Nekem viszont fura, eddig minden fogorvosi kezelésről kaptam (másoktól) számlát. Most ez komoly?! Magyarországon keményen fizetni kell a fogásznak, aztán - mint a fodrásznál (?) - mintha mi sem történt volna, nyoma sincs a pénzmozgásnak?! Többször rákérdeztem, próbáltam így meg úgy, nem akartam túl durva sem lenni, de mindig kikerülték. Szerintem látszott, hogy számlára várok, tudták is hogy mi van, de rutinosan kicsusszantak a kérdésből. Sajnos, el kell kezdeni a kezelést elég gyorsan, nem fotómodell akarok lenni, csak máskülönben elveszthetem a fogaimat pikk-pakk, szóval ezért vagyok ilyen gyáva. Kell a kezelés. Félek, ha akadékoskodom, gondok lesznek. Annyira jutottam, hogy többször is rákérdeztem és azt mondták, nyugi, nem lesz magasabb a végösszeg, mint amit az első találkozásunkkor mondtak. De ha most (sem) kaptam számlát, akkor tényleg nem tudom, mi lesz velem, ha később kitalálnak valamit... Még csak bizonyítani sem tudom, hogy egy rakat pénzt hagytam náluk. :-( És behívni is akkorra hívtak, mikor már csak ők voltak benn, szóval (nekem) nagyon fura volt. Vagy én vagyok fura, hogy 2018-ban számlára várok? Mondjuk egy idős ismerősöm azt mondta, ő sem kapott a maszek műfogsorához annak idején számlát, de mikor kicsivel később kitörött az egyik fog, szó nélkül kijavította neki aki csinálta. De az 15 éve volt, a fenébe is. Most ott tartok, hogy legközelebb, amikor az első részletet viszem nekik (az már tényleg komoly összeg lesz), megmondom, hogy számlát akarok. Aztán lehet, ráfázok...?!
2018. máj. 10. 09:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A számla egy jogos igény. Ez nem egy kegy, vagy szívesség, hanem törvény adta kötelessége a szolgáltatónak. Akkor is adnia kell, ha te azt mondod, hogy nem kérsz. Keresni kell másik szolgáltatót, ezt meg fel kell jelenteni a NAV-nál. Milyen jogon gondolja ő, hogy neki nem kell adózni, amikor mindenki más adózik?
2018. máj. 13. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!