Miért kell az amalgám töméseket kicserélni?
Figyelt kérdés
Kb. 1 hete jártam fogorvosnál (sztk) és mondtam neki, hogy az egyik amalgám tömésem kb. 15-20 éves és nem kellene-e azt kicserélni. Mondjuk néha már érzékenyebb is hidegre-melegre, keményebb harapásokra de a fogdoki azt mondta, hogy nem kell kicserélni. A párom is járt néhány hete fogorvosnál, ő is mondta hogy van neki egy régebbi amalgám tömsése és neki szó nélkül kicserélték. Fogorvos válogatja hogy ki van az amalgám és az esztétitukus tömésekk mellet? Vagy csak szimplán az én fogorvosom volt lusta, hogy kicserélje?2010. jún. 11. 09:55
1/4 anonim válasza:
Tehát ki kell cserélni, mert higanyt tartalmaz ami pedig mérgező.
Olvasd el amit belinkeltem és ha van lehetőséged, menj el a fogorvoshoz.
2/4 anonim válasza:
Ki kéne cserélni,főleg ha 20 éve megvan.
Valószinüleg a fogorvosod link
3/4 anonim válasza:
Tengeri halakkal évente megeszel annyi higanyt, mint a tömésben lévő. Tehát ha 20 évre elosztod, akkor huszad rész higanyt fogyasztasz el, mintha egészségesen étkezve halat fogyasztasz.
Nem kell beugorni minden marhaságnak.
A fogadban a tömést azért cseréltesd ki, ha érzékeny.
4/4 anonim válasza:
Azt se felejtsd el,hogy csak az amalgám tömés ingyenes. A többiért sokat kell fizetni. Ma is tömnek amalgámmal,és nincs ebből semmi baja senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!