Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit jelent a gyökérkezelés?

Mit jelent a gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Vissza kell mennem még orvoshoz gyökérkezelésre. De pontosan nem tudom mit jelent segítenétek???
2010. jún. 9. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kifúrja a doki a fogad a gyökeréig, tehát belefúr a gyökérüregbe, és ott elöli az ideget. Erre van egy spec szerszáma, ami kicsavarja az ideget, és ki is szedi/tépi. Így abban a fogadban nem lesz többé érzékelés, mert nincs ideg. Ezután visszatömi.

Ne parázz, jó technikák vannak az érzéstelenítésre, max kellemetlen lesz, meg az a szar, hogy sokáig nyitva kell legyen a szád... Kis zsibolygásszerű fájdalmat éreztem csak, semmi mást, a doki meg megmutatta az ideget :( Szééép...

Na de utána betömte a fogam, és azóta sincs vele baj, viszotnt nem kellett kihúzni.

2010. jún. 9. 20:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

lefúr a doki az idegekig, kis tűkkel kiszedi az idegeket, először gyógytömést kapsz, majd rendes tömést. mindezt több alkalommal lehet megcsinálni, asszem 3. alkalommal kapsz végleges tömést. ha túl szuvas a fog, és kevés a sima tömés, akkor szoktak gyökérkezelni. az injekció miatt érezni nem fogod, ne félj.

mivel kiszedi az idegeket, többet nem fájhat a fogad, viszont törékenyebb lesz, vigyázni kell rá.

32L

2010. jún. 9. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

Legyszerűsítve, a doki kicsavarja az idegeket. LEgelőször kapsz érzéstelítőt, amikor fúr, utána már nem, de kell hogy érezd, melyik ideget tépi ki. Kapsz bele próbatömést, ha nem lesz baj, akkor véglegest. Nekem a próbatömést eszméletlenül fájt, nem is tudtam aznap aludni, de utána nem volt gondom.

Nyugi, nem vészes, jobb, mint egy foghúzás :)

2010. jún. 9. 20:29
 4/5 anonim válasza:
Nekem sima tömés van rajta már a második, ha megint elválik a tömés a fogtól már koronát csináltatok.
2010. jún. 18. 23:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát én a legelső fogamat gyökér kezeltettem s az 1. fázisba mikor kiszedi az ideget s valamit felspricál a gyökérig, ez után nem mentem többet és már nincs benne gyökér de rohatul fáj :S, ma visszamentem és folytatta de az egész fog sor fáj már :S, szall ilyet senki ne tegyen,hogy abba hagya a műveletet!:)
2011. febr. 7. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!