26 leszek. Kivehető fogszabályzó már semmit sem érne ebben a korban?
Figyelt kérdés
Jobb felső kettes és jobb alsó kettes fogam beljebb áll.
Kivehető fogszabályzó már semmit sem érne,ha 26 leszek tavasszal?
2018. márc. 2. 22:58
3/4 anonim válasza:
A hagyományos értelemben vett és egyébként kifejezetten tej- vagy vegyesfogazatra való kivehetők már nem valók neked. Viszont vannak olyan kivehető készülékek is, amik kisebb fokú eltéréseket a maradó fogazatban is képesek orvosolni (clear aligner). A hátrányuk hogy az előállításuk nagyon drága, ráadásul a kezelés alatt legalább háromszor kell cserélni, minimum napi 20 órát kell hordani és csak kisebb korrekciókat lehet vele végezni. A fogszabályzás nagyon összetett téma, rengetegféle készülék és technika van. Mivel nincs két egyforma szájüreg, ezért a diagnózis és a kezelési terv egyénenként nagyon eltérő lehet. A te esetedben például lehet hogy te csak a beljebb álló fogakat látod, de simán lehet emellett keresztharapásod, nyitott harapásod, protrúziód vagy bármilyen más eltérésed is, amit a tervezésnél figyelembe kell venni.
4/4 anonim válasza:
Szia! Bár én nem vagyok szakember, de nekem akkor csináltattak a szüleim éjszakai fogszabályzót, amikor teljesen kinőtt már a maradandó fogazatom. Nagyon kiállt a 2 mellső fogam, és azzal húzták vissza. Én azt gondolnám ebből, hogy ha van hely a számára, ahova visszamenjen (akár kifelé, akár befelé), akkor ez nem a korodon fog múlni.
Szerintem egyeztess szakorvossal, biztosan fog tudni javasolni számodra elfogadható megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!