Fóghúzás mennyire fáj?
2 nap múlva megyek fogorvoshoz.Valoszinuleg húzni kell,és nem tagadom be vagyok sz@#va.
Mennyire fáj?Mi a menete?

Adnak szurit, és utána nem is érzed.
Nekem egy brutál fájdalmas fog húzásom volt, de akkor mar úgy mentm, hogy eleve nagyon be volt gyulladva :( Páromnak simán csak ki kellett kapni egy bölcsesség fogát, eszre se vette a pillanatot, mikor kiszedték.

Ha megfelelően elérzéstelenít az orvos akkor nem fogod érezni max annyit hogy az ínyed kicsit feszít, de az se fáj.
Nekem bölcsességfogam volt gyulladva és egy másodperc alatt kiszedte. Rá egy hétre a másikat.
Aztán az egyik felső nagymetszőmet kellett húzni mert arcra estem és széttört, ott az ínyem is gyuuladt volt és sebes de a szuri jobban fájt mint a húzás és a vésés. Csak nyomást éreztem. Szóval az érzéstelenítéstől függ.

Nekem csak az egyik gyökér volt begyulladva de ott nem volt opció, hogy "menjen haza antibiotikummal", mert gyakorlatilag ha hozzáért a nyelvem, fájt (eltört a fog).
Kaptam érzéstelenítőt 3-4-et, és szinte egyáltalán nem fájt. A gyulladt gyökérnél éreztem, hogy bizony kellemetlen, mikor "macerálja", meg kétszer elnyújtott fájdalmam volt (akkor megállt kicsit), de annyi volt a maximum.
Pedig fúrták-vésték, meg minden hülyeég, 25 percig tartott kiszedni (a felső 3 perc alatt megvolt).
Szia. Nekem még életemben egy fogamat húzták csak pár hónapja, de azt kívánom bár soha ne került volna erre sor. Egy gyökérkezelt koronás fog, begyulladt. Kaptam rá antibiotikumot, de semmit nem hatott. Az első fogászaton "majd mi megmentjük" címmel elrontották és maradt egy gyökér az ínyemben úgy hogy nem volt fog amit meg tudott volna fogni. :D Elmentem egy szájsebészetre. Mivel be volt gyulladva gondoltam nagyon fájni fog. És sajnos igazam is lett. Kaptam 2 injekciót. Egyet a szájpadlásomba és egyet az ínyembe. Majd neki esett a fognak, amit sokáig feszegetett. Nagyon kellemetlen és fájdalmas volt, tényleg ilyen nyomó érzés... 5-ödik nekifutásra sikerült kihúzni a fogam, de akkor már remegtem és bőgtem. Ha akkor nem jön ki tuti, hogy valamilyen pánikrohamot kapok.
Remélem neked semmi baj nem lesz :)
Egyébként ha nyugodt vagy és ellazulsz akkor elvileg hamarabb ki tudja húzni a fogad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!