Sárgás nyelv mire utalhat?
3 napja sárgás a nyelvem "2 oszlopban" főleg. Epés vagyok, ezért úgy gondolom, lehet ettől. Utána olvastam,és irták hogy az epés egyéneknél sajnos ez előfordul. A másik, a májbetegség. Sajnos azt is számba kell vennem, ugyanis én sokáig szedtem nyugtatókat, erős szorongásoldókat, amit aztán saját magam letettem, mert ÉN akartam meggyógyulni, és nem pár szar gyógyszernek akartam hinni. Na a lényeg, hogy egy vérvételen mondták, ahol csináltattak májfunkciós vizsgálatot, hogy hát az értékeim, amik a májhoz tartoznak, bizony nincsenek jó helyen. Volt valakinek hasonló sárgás nyelve? Ha igen, mivel lehet kezelni? elmúlik, vagy kell valamivel kenni?
A válaszokat előre is köszi :) L/19
Nekem szokott, de refluxtól, illetve epegörcsöm is volt már.
Kezelni nem tudod semmivel, étrendet kell változtatni ami kíméli az epét. Ha neked a májaddal is gond van azt kikéne vizsgálni.
A máj jól tud regenerálódni, amúgy. A Páromnak kiskorában volt egy súlyos fertőzése és kapott egy gyógyszert, ami kicsit "megcibálta" a máját, azóta kicsit sárgás a szemfehérjéje, de problémája úgy nincs, kicsit érzékenyebb az emésztése, de ha nem okoz problémát, és nem olyan jelentős az eltérés májfunkciós értékek esetében, akkor csak ennyi teendőd van, hogy kontrollra jársz. De a háziorvossal erről nem beszéltél? Hasi UH-re kérj beutalót, ott megnézik, hogy valamelyik vezeték nincs-e elzáródva. Ja és amit fentebb írtak: epés diéta lehet jót tenne neked, a zsíros cuccokat kerüld!
De a legfontosabb: májfunkció kontroll, hasi UH, a többit pedig az orvos mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!