Milyen otthon elkészíthető természetes alapanyagokból készült hatásos szájvizet ajánlotok?
A szódabikarbónás, sós szájvízzel kapcsolatban van tapasztalatotok? Esetleg van egyéb bevált szájvíz, amit otthon el tudtatok készíteni és használt? Fontos lenne számomra, hogy ne roncsolja a fogakat. Például a citrom hozzávalót is sok helyen olvastam, de én arról úgy tudom, hogy a savassága miatt a fogzománcot roncsolja.
Köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat! :)
Fiziológiás sóoldat: 2dl vízbe 2 kanál só (ha nagyon pontos akarsz lenni: 9gramm NaCl + 800ml víz, a lényeg hogy ne legyen túl sűrű). A nagyobb sérüléseket ezzel szokták kimosni, mivel nem okoz kárt a szövetekben és a sejtekben sem.
Hyperolos vagy neomagnolos oldat a leírásuk szerint oldva. Rendszeres használatra mondjuk nem javasolnám ezeket, mivel mellékhatásaik komolyabbak is lehetnek (nagy mennyiségben lenyelve akár életveszélyesek is lehetnek, a túl erősre sikerült oldatuk pedig szövetroncsoló lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!