Csúnya tömésel mi a teendö?
Figyelt kérdés
2 hónapja tömettem a fogam és elöl kényelmes es nem fáj komfortos mintha tömvese lenne de nagyon csúnyán tömte be az orvos óriási hézag lett a fogaim közt es sárgul is már ijen hamar a szélei! Ki akarom ha vitt át ö de nem tudom h fúrás nélkül ki lehet korrigálni hogy esztétikailag is szép legyen? Egy két réteg tömőanyagot lehet rá tenni hogy kisebb legyen a rés? Nem szeretném ujjabb fúrásnak ki tenni a fogaim ijen rövid időn belül2018. jan. 8. 16:14
1/2 anonim válasza:
Először inkább a fogmosási szokásokon kéne változtatni. Nem véletlenül szuvasodott ki az a fog, ezért ha az eddigi rossz módszeren nem változtatsz gyökeresen, akkor nincs az a fogorvos vagy tömőanyag ami megmentene.
A kompozit (fehér) tömésekre jellemző hogy megkötésükkor zsugorodnak. Ez a tömésszéleken tulajdonképpen nem jelent problémát, hiszen a dentin idővel kitölti. Viszont ehhez az kell hogy ezentúl legalább napi 2x (de inkább 3x) 3-4 percig moss fogat (a jó technikával!!) egy három hónapnál nem régebbi fogkefével és naponta fogselymezz. E nélkül akár már kérhetsz is egy időpontot az újratömésre.
2/2 A kérdező kommentje:
Napi kétszer mosok fogat! De a két tömött fogam ugy lett meg csinálva hogy közötte volt pici szuvas resz es ugy tömték be hogy elöl van rés de hátul össze ér a ket fogam közt a tömés!és nem megy át rajta a fogsejem! Már vettem fogközti kefet is mosom kefelem.....de ott nem tudom tisztinani rendesen! Mert hátul osszeolvadt a tömes es picit sárgább is ott ! De már kerestem másik magándokit aki ki fogja javitani!
2018. jan. 9. 22:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!