A fogamat igy tudom potoltatni?
Sziasztok
Azzal a problemaval kerestelek fel titeket kedves valasz adok, hogy van az elso ket fogam ami nagyon kiall. Eddig nem zavart de most hogy baratnom van, szeretnem megcsinaltatni.
Voltam vele orvosnal, azt mondta hogy fogszabalyzot nem tud felrakni, mert ahoz tulsagosan kifele all. Nem tudtam bele torodni ezert utana neztem iterneten mit lehetne tenni, es ratalaltam a fogpotlasra. Arra lennek kivancsi hogy az megoldhato e, hogy ezt az elso ket fogam kihozzak, es potoljak ugy hogy rendezett legyen, es ne alljon kifele.
Legfokeppen azok valaszat varom, akinek csinaltak mar ilyesmit.
Koszonom a valaszokat.
Ja, es boldog uj evet minden kedves olvasonak,valaszadonak
Szia
Szerintem az implantátum lenne a legjobb, de az elég költséges és eltart egy ideig. Hiddal is megoldható, de akkor meg lekell csiszolni a szomszédos fogakat és szerintem ne tegyél tönkre jó fogakat ezzel.
Neked is BÙÈK!
Már elnézést, de ÉRTELMES fogorvos ezért NEM fogja két egészséges - pláne front - fogadat kihúzni :D
Nincsen ő meghülyülve, keress egy JÓ fogszabályozóst, hidd el, ő megoldja.
De most gondolj bele, 2 hónapig fogatlanul fogsz mászkálni, vagy miaszar? :D
lehidalok... :D
nem hogy keresnél másik orvost, neeeem, inkább kihúzatnád a saját fogaidat...
hidd el, nem lesz ugyanolyan az implantátum, mint az eredeti, főképp, ha véletlenül letörik és mehetsz újból és újból pótoltatni, egy vagyont elvisz
inkább keress másik fogorvost, hogy mit mond...
Az 5. válaszoló nagyon jól leírta. Viszont figyelembe kell venni hogy mi okozta a fogak előreállását (nyelvlökéses nyelés, progénia...) - ettől függően esélyes hogy a fogszabályzás elkerülhetetlen, akkor is ha koronával vagy héjjal rendbe lehetne hozni az esztétikát.
Ezt úgy értem hogy bár a fogak dőlésszögét (a korona és a gyökér által bezárt szög) ki lehet javítani elcsiszolással és korona vagy héj felragasztásával, de ez nem hozza rendbe a hibás funkciót. Minden fognak megvan a maga helye, hogy harapáskor hol érintkezik a másik fogsorral. Ha ez nincs rendben, akkor rendellenes kopás keletkezik mind az érintett fogakon, mind az állkapocsízületben, illetve rengeteg más következménnyel járhatnak (plakkretenció, emésztési zavarok, beszédhiba, idegbecsípődés a főidegnél, kattogó és könnyen kieső állkapocs...).
Szerintem mielőtt kihúzatsz bármi első fogad mindenképp menj el vagy 3 vagy több fogszabályzóshoz is. Nem kell egymásról tudniuk.
Nekem is borzasztóan álltak. 3 hónap alatt szinte nagyszerűen néztek ki, de még most 13 hó múlva is fenn van a szabályzó. 29f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!