Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kedden elkezdte gyökérkezelni...

Csilla 1127 kérdése:

Kedden elkezdte gyökérkezelni a fogorvos a fogamat! Terhesség cataflan+alhopirin?

Figyelt kérdés
Már akkor mondtam neki, hogy kistesó projektben vagyunk. Mondta is, hogy csak panadolt vegyek be fáj a fogam. Sajnos a panadol semmit nemért. így amikor már annyira fájt cataflamot+algopirint vettem be. Szerintetek ha terhes vagyok árthatok a magzatnak? Borzasztó fájdalmakkal vagyok még most is😥
2017. nov. 3. 13:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is azt kéne megtudnod, hogy teherbe estél-e egyáltalán.
2017. nov. 3. 14:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz van eszed, hogy itt kérdezgess vadidegeneket, de ahhoz nincs, hogy a betegtájékoztatót elolvasd...

Algopyrin:

"Terhesség, szoptatás, és termékenység:

-Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

-Az Algopyrin nem alkalmazható a terhesség első három hónapjában.

-A következő három hónapban csak az előny/kockázat orvos által végzett gondos mérlegelését követően alkalmazható.

-Az Algopyrin nem alkalmazható a terhesség utolsó három hónapjában.

-Az Algopyrin alkalmazása során és az azt követő 48 órán belül a szoptatás kerülendő, mert kiválasztódik az anyatejbe."

Cataflam:

"Terhesség, szoptatás és termékenység:

-Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

-A terhesség első és második harmadában kizárólag akkor vegyen be Cataflam-ot, ha kezelőorvosa -az Ön terhessége ismeretében- ezt előírta. Ebben az esetben a kezelőorvosa írja elő a készítmény adagolását és a kezelés időtartamát.

-Más gyulladásgátlókhoz hasonlóan a Cataflam-ot sem szabad szedni a terhesség utolsó 3 hónapjában, mivel az káros lehet a magzatra vagy gondokat okozhat a szülés során.

-Közölje kezelőorvosával, ha szoptat.

-Ne szedje a Cataflam-ot, ha szoptat, mivel az ártalmas lehet a csecsemője számára.

-Kezelőorvosa tájékoztatja Önt a Cataflam terhesség vagy szoptatás alatti szedésének lehetséges kockázatáról.

Termékenység:

-A Cataflam szedése megnehezítheti a teherbeesést. Amennyiben Ön teherbe kíván esni, vagy nehézségei vannak a teherbeeséssel, csak feltétlenül szükséges esetben szedjen Cataflam-ot."

2017. nov. 4. 10:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Nemvagyok terhes

2-ik válaszadó...köszönöm,hogy ennyire megtisztelsz azzal,hogy a betegtájékoztató beírtad nekem nagyon kedves volt tőled

2017. nov. 4. 21:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha mar te magad nem tudod elolvasni...
2017. nov. 5. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!