Miért fáj/érzékeny a gyökérkezelt fogam?
Úgy 2-3 hónapja voltam fogorvosnál, írt fel antibiotikumot ínygyulladásra, 1 héttel később kezdte a fogam kezelését (bal felső 4es). elkezdte fúrni, ekkor derült ki, hogy gyökérkezelni kell. Egyből rendes gyökértömést kaptam, ideiglenes fogtöméssel, 1 hétre rá betömte a fogamat is.
Semmi gond nem volt vele. Amíg ugyanazon oldalon a 7es felszíni tömését meg nem csinálta (ez kb. 3 hete volt). Akkor kezdett el érzékeny lenni mindkét fogam, ha ráharaptam valami keményebbre (pl. tésztánál nincs gond, de kenyér héjánál, zsírban sült krumplinál már igen). Belehasított a fájdalom, aztán már nem is éreztem. A 7es érzékenysége azt hiszem elmúlt, a 4esé viszont megmaradt, annyival kiegészülve, hogy pár napja hidegre-melegre is érzékeny, megfájdul rövid ideig.
Mi lehet a gond?
Visszamegyek a dokihoz, de sajnos így az ünnepek alatt nem rendel, január 2. hetében tudok csak menni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Begyulladhatott.
Menj vissza a fogdokihoz és mondd el neki is, amit itt leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!